Вінницька «Мрія» вдесяте виграла турнір «Новорічні зустрічі»

За традицією футзальний сезон у Вінниці відкривав 12-й відкритий турнір «Новорічні зустрічі». 9-11 січня змагалися діти молодшого шкільного віку, 2010-2011 р.н. На майданчик Палацу дітей та юнацтва виходили місцеві колективи, а також команди Козятина і Хмільника.

Грали без аутів

Турнір спільними зусиллями організували адміністрація Палацу дітей та юнацтва, міський спорткомітет, обласні відділення НОКУ, федерація футболу і облспортуправління. «Новорічні зустрічі» започаткував заслужений тренер України, головний суддя змагань Микола Кривов’язюк.

Наша команда «Мрія» вигравала це змагання дев’ять разів. Але минулого року ми поступилися в фіналі команді спортшколи Блохіна-Бєланова, – нагадав Микола Кривов’язюк. 

За словами пана Кривов’язюка, в зв’язку із відкриттям сучасного стадіону футболом у Палаці почали займатися набагато більше дітей.

Зараз гру № 1 під керівництвом п’яти тренерів опановує близько 400 школярів. Тому незабаром можна очікувати покращення результатів. Розраховуємо, що наші вихованці з часом слугуватимуть зміною для професійного клубу «Нива», – додав Микола Кривов’язюк.   

Стартували вісім команд. Серед них були провідні колективи нашого міста – «Прем’єр-Нива», ДЮСШ Блохіна і Бєланова і «Мрія», складена із гравців школи «Темп».

Грали футзальним м’ячем, але за міні-футбольними правилами. Тобто без аутів, але з кутовими. Це додавала динаміки і боротьби на всіх ділянках майданчика. За словами співорганізатора змагань Дмитра Маліновського, саме таким чином проводяться дитячі турніри в Європі.

Срібла – вже мало

Юні футболісти були налаштовані оптимістично.

Рік тому ми посіли друге місце, а зараз збираємося покращити цей результат. Футзал мені подобається не менше, ніж великий футбол. У ньому можна проявити індивідуальну майстерність, а не лише грати у пас. А взагалі я цікавлюся грою київського «Динамо» і «Барселони», – каже один із лідерів «Мрії» В’ячеслав Шуляк.

Його одноклубник Олександр Місько займається футболом п’ять років.

Я побував на змаганнях у Польщі, Естонії тощо. Маю вісім Кубків і 24 медалі. На новорічні свята не відпочивав від спорту, а вдома виконував футбольні вправи, – поділився Олександр Місько

Гравець команди ДЮСШ Блохіна-Бєланова Костянтин Богаченко  розповів, що в турнірі «Новорічні зустрічі» бере участь вдруге.

Я – захисник, подобається оборонятися. Радію, коли вдається відбирати м’яча у суперника. Розраховую на свою швидкість. Прикладів для наслідування не маю, але намагаюся покращити власну гру. В майбутньому мрію потрапити до збірної України, – розповів Костянтин Богаченко.

Валідольний фінал

Команди-учасниці були розподілені на дві групи, після чого пройшли стикові ігри за медалі. В матчі за бронзові нагороди «Балкани» (Хмільник) переграли «Вінсмарт» – 7:3. Це новий вінницький колектив, тренування якого відбуваються в районі олієжиркомбінату.

За нашу команду грають футболісти 2011 р.н. «Вінсмарт» є чемпіоном Вінниччини із футзалу серед однолітків, але зараз нам протистояли на рік старші спортсмени. Тому результатами задоволені, – прокоментував тренер «Вінсмарту» Максим Ясюк.     

Фінал між «Мрією» і «Прем’єр-Нивою» виявився нервовим, напруга у ньому зашкалювала. Обом фіналістам не бракувало глядацької підтримки, емоції батьків били через край.

Перший тайм пройшов в обопільних атаках, але виявився «сухим». В середині другого тайму двічі відзначився господар «мрійник» Артем Кельц – після індивідуального проходу та після добивання.

Нивівці на фініші відіграли один м’яч та продовжили тиснути на ворота суперника. Все ж «Мрії» вдалося вистояти – 2:1. Це вже ювілейний, десятий тріумф господарів майданчику в турнірах «Новорічні зустрічі»!

Герой фіналу Артем Кельц розповів, що вперше став переможцем футбольного змагання.

Хоча ми й очікували цього. Навіть після того, як пропустили в фіналі, вірили в успіх, і він прийшов, – каже Артем Кельц. – Футболом я займаюся три роки, маю амплуа нападника. Рівняюся на Кріштіану Роналду і …  партнера по команді Влада Хмарука, який грає трохи сильніше за мене.

Тренер команди «Мрія» Костянтин Прищепа визнав, що матч за золото був рівним.

Гольові моменти виникали в обох команд, але нам краще вдалося їх використати. Можливо, на результат вплинуло те, що майданчик був рідним для нашої команди, – прокоментував Костянтин Прищепа. – Другого лютого в Чорноморську (Одеська область) розпочинається чемпіонат України з фут залу. У ньому братиме участь ця наша команда 2010 р.н., яка два роки тому була призером домашнього Кубку України.   

Двома складами

Тренер «Прем’єр-Ниви» Ігор Маковей розповів, що в турнірі виступали 25 футболістів його спортшколи. Саме така кількість частково вплинула на результат.

Основний склад провів два перших поєдинки, другий – завершальні, включаючи фінал. Бо хотіли дати ігрову практику всім вихованцям. Нас сьогодні не дуже цікавлять зайняті місця. Важливіше, щоб всі діти отримували ігрову практику, – пояснив Ігор Маковей.  

За словами Дмитра Маліновського, всі команди показали яскравий футбол. В колективі «Мрія» відзначив молодого наставника Костянтина Прищепу.

Він нещодавно почав тренувати команду 2010 р.н., і результати одразу покращилися. Адже колектив став більш дисциплінованим і організованим, – сказав Дмитро Маліновський.      

На урочистому нагородженні всі команди отримали новорічні подарунки і грамоти. Призери – ще й медалі і Кубки. Також призи обласного відділення НОКУ вручили кращим гравцям змагання (за амплуа).



Переглядів: 3558
Поширень: 0

Останні новини