За рік спрощенці Вінниччини збільшили сплату єдиного податку до місцевих бюджетів на 173,8 млн грн

Впродовж 2019 року платники Вінниччини, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, спрямували до місцевих бюджетів 1 млрд 333,8 млн грн єдиного податку. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка, проти аналогічних надходжень за 2018 рік – це на 173,8 млн грн або 15 відсотків більше.

У структурі перерахованого до місцевих скарбниць єдиного податку переважають внески громадян – підприємців. Їх майже 841 млн грн. Решту коштів сплатили юридичні особи – спрощенці.

Посадовець додає, що позитивна динаміка надходжень єдиного податку у 2019 році проти минулорічного спостерігається як у фізичних осіб-підприємців, так і у юридичних осіб – спрощенців. У перших приріст єдиного податку склав 158,7 млн грн або 23,3 відсотки, у других – 15,1 млн грн або 12 відсотків.

Нагадаємо, що єдиний податок у повному обсязі спрямовується суб’єктами господарської діяльності безпосередньо до місцевих бюджетів. Що, у свою чергу, дозволяє своєчасно та у повному обсязі забезпечити фінансування поточних потреб та сприяє розвитку місцевої громади.



Переглядів: 1387
Поширень: 0

Останні новини