Як сприяти росту рослин

Вирощування рослин з насіння - прекрасний спосіб почати садівництво раніше в сезон. При правильному освітленні, обробці Липосам та деякому простому обладнанні вирощувати легко від насіння до збору врожаю. Оскільки кожна рослина має унікальні вимоги до насінництва, краще починати з вирощування лише кількох сортів. Деякі рослини - наприклад, помідори та перець - особливо легко заводити в приміщенні. Іншими хорошими варіантами для початківців можуть бути:

базилік,  циннія, колеус,  настурція.

Якщо ви новачок, виберіть їх спочатку, а потім перейдіть до більш вибагливих насінин, таких як петунії. Для кращого догляду за рослинами відвідайте сайт btu-center.com. 

Слідкуйте за посівними сроками

Ціль попереднього пророщування - підготувати саджанці до виходу на вулицю, коли погода сприятлива. Почніть з перегляду насіннєвого пакета, який повинен сказати вам, коли слід починати роботу з насінням. Зазвичай там буде щось на кшталт "Посадіть у грунт у третьому-четвертому місяці". Деякі види овочів, такі як квасоля та кабачки, краще садити на відкритому повітрі. Вирощування їх у приміщенні мало ефективно, оскільки вони швидко проростають і ростуть. Деякі квіти, наприклад, маки, найкраще також висаджувати на відкритому повітрі. Ці насіння зазвичай мають відповідні позначення.

Знайдіть потрібні контейнери

Ви можете пророщувати насіння майже в будь-якому типі контейнерів, якщо вони мають достатню глибину і дренажні отвори. Якщо ви прагнете до повторного використання упаковки, то можливо, захочете вирощувати розсаду в стаканах з-під йогурту, молочних коробках або паперових стаканчиках. Більшість, все ж віддає перевагу зручності лотків, які виготовлені спеціально для пророщування насіння. Лотки легко заповнювати, система поливу забезпечує постійне зволоження, їх можна легко переміщувати.

Підготуйте ґрунтовий грунт

Вибирайте горщиковий ґрунт, який створений для вирощування розсади. Не використовуйте ґрунт з свого саду чи городу і не використовуйте повторно ґрунт після кімнатних рослин для пророщування. Почніть зі свіжої, стерильної суміші, яка забезпечить здорову розсаду без хвороб. Перш ніж заповнити контейнери, використовуйте відро або діжку для зволоження посадкової суміші. Мета - зробити його вологим, але не мокрим; розсипчастим, а не збитим. Наповніть контейнери і утромбуйте грунт, щоб усунути прогалини.

Пам’ятайте, що більшість сумішей містять мало, якщо взагалі є, поживних речовин, тому вам потрібно буде годувати розсаду рідким добривом через кілька тижнів після проростання, і продовжувати це робити до пересадки.

Боротьба з шкідниками

В певні періоди рослини потрібно оброблювати від шкідників. Часто люди використовують мильний розчин, щоб отрута "прилипала" до рослини та її листків. На практиці це працює, але розчин мила швидко висихає, перетворюючись на суцільну тонку плівку, яка немов «запечатує» рослину, в результаті чого їх фотосинтез знижується, а дихання утруднюється. Висихаючи, мильний розчин також може спровокувати на листках мікротріщини, через які проникають хвороботворні мікроорганізми. Для того щоб зберігти рослину і одночасно якісно боротись з шкідниками, варто використовувати перевірені та надійні "прилипаючі" засоби, один з яких є засіб липосам. З цим закріплювачем препарати захисту надійно закріплені на рослині, а випаровування вологи з листків буде зменшено. В результаті рослна спроможна дати більш якісний урожай. 


Переглядів: 5067
Поширень: 1

Останні новини