Європейці все частіше обирають лікування у Вінниці

Вінниця - місто інновацій, в якому швидкими темпами розвивається туристичний напрямок. Серед європейців набуває популярності медичний туризм в Україні, зокрема більшість обирають саме наше місто.

Для європейців медичний туризм вже давно популяризований, натомість наша країна тільки починає розвивати цей напрямок. Дуже приємно, що в нашому місті є медичні центри, які працюють на високому рівні. Це стоматологічні, пластичні, хірургічні, офтальмологічні та інші приватні клініки. Ми вирішили поцікавитись, які послуги готові надавати приватні вінницькі медичні заклади іноземцям.

У вінницькому медичному центрі “Інномед -центрі енохірургії оперує єдиний в Україні робот-хірург. Це не фантастика, це сучасна реальність медицини та науки. Вперше робот-хірург був застосований в США у 2000 році, він є розробкою NASA. Зараз дана технологія набирає популярності в усьому світі. Її вже використовують країни Європи, південна Корея, Японія, Сінгапур та Україна. Роботизована хірургія поєднує інноваційні технології та прогресивні ідеї людини. Робот DaVinci влаштований таким чином, що інструменти можуть без перешкод обертатись у просторі на всі 360 градусів, його функціональність дозволяє виконувати рухи важкої амплітуди у всіх напрямках. Він може робити мікроскопічні надрізи навіть на робочому серці. Таким чином операції проходять без пошкоджень здорових тканин та нервових пучків. Тому всі функції організму швидко відновлюються. Кожної хвилини у світі за допомогою робота DaVinci проводять складні оперативні втручання. Його широко й успішно використовують в багатьох медичних напрямках: онкологія, гінекологія, колопроктологія, урологія, отоларингологія, кардіоторакальна хірургія та інші напрямки. Головний лікар медичного центру Євгеній Антонюк зазначає, що вони вже надають медичні послуги іноземцям:

- В основному до нас їдуть лікуватись з близького закордоння. Але більшість пацієнтів — українці, з усіх областей. Для того щоб надавати послуги на високому рівні наші лікарі постійно навчаються за кордоном, відвідують медичні конференції. Медичний туризм в Україні лише починає розвиватись, але в нього великі перспективи.

Вінницький Центр зору “Оптимал давно працює з європейськими туристами. У клініці навіть створеноєдиний в Україні музей оптики, де представлені експонати з усіх куточків світу, а привітний персонал  вільно спілкується англійською. Його керівник Сергій Малачков розповів, що у Вінниці дуже добре розвинено роботу в офтальмологічному напрямку. Він та його колеги постійно відвідують медичні конференції за кордоном, слідкують за всіма новинами у цій сфері, а головне постійно навчаються, щоб йти “в ногу” зі світовими інноваційними методами. Сергій Малачков розповів, які послуги найчастіше європейським пацієнтам:

- За понад 20 років роботи Центру Зору “Оптимал” клініка розширила об'єми своєї діяльності далеко за межі нашої держави. Особлива увага приділяється спектру оперативних втручань. Операції з приводу лікування катаракти проводяться на найсучаснішому обладнанні за міжнародними протоколами, методом Факоемульсифікації, що є "золотим стандартом" у лікуванні цього захворювання. У клініці використовують кращі інтраокулярні лінзи світових виробників, але за демократичною українською ціною. У Центрі Зору Оптимал також проводять найскладніші оперативні втручання на сітківці та скловидному тілі пацієнтів з цукровим діабетом. В клініці високофахові лікарі працюють на кращих французьких лазерах, тому лазерні методики лікування приємно вражають своєю ефективністю. Особливої уваги заслуговує пластика повік і вже більш як 2 роки, у центрі проводять пластичні операції різної складності. Тому робоче портфоліо щодня поповнюється новими фото людей, які стають ще кращими!

Ще одним надзвичайно важливим напрямком діяльності цього медичного центру є апаратне лікування дітей та підлітків із різноманітними вадами зору. За кордоном дані послуги не покриває страховий поліс, тому за звичкою останніх років, дітей "на канікули" тепер відправляють в Оптимал. Окрема гордість центру — це єдина в центральній Україні лабораторія індивідуального очного протезування, де майстриня з художньою освітою виготовить очний протез, максимально відтворивши малюнок здорового ока. Центр Зору Оптимал являється клінічною базою кафедри очних хвороб медичного університету, що надає закладу унікальну можливість спільних консультацій із закордонними колегами, підвищуючи діагностику та лікування до найвищого міжнародного рівня.  

Довіряють своє здоров’я та роблять щеплення собі і дітям, гості з близького закордону у вінницькому медичному центрі “MedOk. Зі слів адміністратора Ірини, частіше всього іноземці завітавши в гості до родичів планують візит і до лікаря. Дорослі проходять огляд терапевта, а дітям частіше роблять щеплення. Головний лікар центру — Зоя Петрівна Карпенко, розуміючи, що у Вінниці велика конкуренція, слідкує за тим, щоб клініка відповідала всім стандартам і мала бездоганну репутацію.

Але найпопулярнішим напрямом медичного туризму є стоматологія. Більшість європейців звертаються до вінницького стоматологічних клінік через високу якість наданих послуг та привабливі ціни. В порівнянні з європейськими клініками, українські мають більш прийнятну цінову політику, а якість роботи заслуговує найвищих відзнак. Частіше за все іноземці роблять протезування та імплантацію. Ця тема виявилась настільки цікавою, що ми вирішили присвятити їй окрему статтю, яку найближчім часом ви можете прочитати на нашому сайті.

Ми будемо й надалі звертати увагу на розвиток медичного туризму у нашому місті та обіцяємо розповідати про всі найцікавіші події в цій галузі.



Переглядів: 3557
Поширень: 4

Останні новини