“Міст дружби” - вінничани підкорили Болгарію

Вінничани підкорили мальовничу Болгарію творчим фотопроєктом “Міст Дружби”. Костянтин Ревуцький та Ірина Левенко-Мукоїд вже готують презентацію проєкту.

Організатори фотопроєкту “Міст Дружби” не гаяли часу на різдвяні свята. В грудні презентувавши світлини Грузії, замість відпочинку команда працювала над співпрацею з іншою країною — Болгарією. Роботи було багато, була задіяна велика кількість учасників, зйомки проходили в різних куточках обох країн.

Нагадаємо, що головною метою цього фотопроєкту є мультикультурний обмін між Україною та країнами світу. За умовами проєкту на світлинах представники країн мали переодягтися в національне вбрання країни партнера. Ми дізнались кому з українців (зокрема вінничан) випала честь представляти Болгарію. Ними стали відома українська телеведуча та акторка — Сніжана Єгорова, вінницький музикант, лідер гурту ТІК — Віктор Бронюк, відомий актор, ведучий та гуморист Олександр Теренчук, українська співачка Наталя Валевська, військовий та письменник Валерій Ананьєв.

Фотограф Костянтин Ревуцький черговий раз переконався, що “Міст Дружби” може допомогти якомога краще презентувати Україну у світі. Під час зйомок в Болгарії він працював з багатьма відомими особистостями, про свої враження розповідає з великим ентузіазмом:

Мені дуже сподобалось місто Софія, гарне, старовинне та мальовниче. Велика кількість старовинних храмів, що вражають архітектурою, романтичні вулички. Для мене, як для фотографа було чимало локацій, щоб зробити гарні вуличні світлини. Особливо гарне місто вночі. Єдиний мінус відсутність паркувальних місць, і бездоганна робота евакуаційної служби.Нас дуже добре зустріли, ми жили на Бульварі Вітоша, побували у міністерстві культури, відвідали дуже багато ресторацій, провели виставку робіт, дізнались багато цікаво про національні музичні інструменти. Взагалі, Болгарія дуже розвинена країна, відчувається вплив Євросоюзу. Цінова політика там до речі значно нижча ніж наша, тому раджу всім відвідати Болгарію, помандрувати Софією та побачити всю цю красу на власні очі.

Куратор проєкту Ірина Левенко-Мукоїд, зізнається, що Болгарія мало знає про Україну. Цей проєкт став для більшості болгар справжнім відкриттям. На перший погляд болгари дуже упереджені відносно українців, але варто розговоритись і стає зрозумілим, що болгари дуже щирі та гостинні. Особисто її вразила колоритом національна кухня.Зі слів Ірини в цьому Болгарія схожа на Грузію.

Презентація унікального за своєю тематикою фотопроєкту “Міст Дружби” Болгарія заплановано на лютий. Очікується дуже багато цікавих моментів, зокрема учасники проєкту планують поділитися своїми враженнями та розповісти про всі найцікавіші моменти від подорожі до Болгарії. Наступні країни до яких буде прокладено “Міст Дружби” стануть Польща та Чехія. Підготовку до фотосесії вже розпочато, з особистих джерел стало відомо, що в Польщі на вінничан чекає приємний сюрприз. Про нього та про всі подробиці подальшого перебігу подій читайте на нашому сайті.




Переглядів: 3597
Поширень: 1

Останні новини