Зелена мандрівниця Маруся стала мамою

У контактному зоодворку, що на Кореї – подвійне поповнення. В родині Зелених мартишок Джоніка та Марусі народився первісток.

Самка встигла прославитись у Вінниці через свою звичку втікати. Містяни її «охрестили» мавпа-втікачка. Влітку минулого року вона чкурнула з дому і два місяці переховувалась в П’ятничанському лісі на території ендокринологічного диспансеру.

А місяць тому Машка стала мамою. Втім, хто народився в мавпячий сім’ї: хлопчик чи дівчинка, досі не відомо. Свого малюка матуся ні на секунду не спускає з рук.

«Маші п’ятий рік, Джонні - 6. Тож вони у нас вже зріла сім’я. Пологи в нашої мавпочки ми приймали самі. Вперше в нашому зоодворику народилось мавпенятко. Тож ми переживали. Все пройшло добре, вона розумашка. Зараз ми тримаємо їх окремо: Джоніка і маму з малюком, адже не знаємо яка може бути реакція в обох. Але Джонік навідується до своєї сім’ї. Новоспечена ж матуся дуже спокійна та врівноважена», - розповідає власниця контактного зоодворику Наталя Чорна.

А от Філя, Макака магот, ровесник Джоніка, з яким вони разом росли, поки що без пари. А поки купили йому товариша. Боббі – також Макака. Він вже адаптувався до нового дому.

Нагадаємо, в контактному зоопарку мешкають пів сотні екзотичних тварин: єноти, носуха, альпаки, поні, декоративні птахи та пелікани.



Переглядів: 5708
Поширень: 1

Останні новини