Бюджет шкільних проєктів збільшено у два рази

У хабі "Місто змістів" відбувався учнівський форум "Бюджет шкільних проєктів-2019: основні уроки та плани на 2020 рік".

Учні 11 вінницьких шкіл показали свої проєкти, які реалізовано 2019 року. У ході форуму відбулось спілкування з учнями, що реалізовували дані проєкти. Про свої досягнення та досвід, який було здобуто під час проєкту школярі розповідали з великим ентузіазмом. На реалізацію цього проєкту з бюджету Вінницької міської ОТГ було виділено 1 мільйон гривень.

Для учнів це була унікальна можливість взяти участь у зміні шкільного життя. Всі проєкти були придумані дітьми. За допомогою ефективної взаємодії органів місцевого самоврядування з учнівською громадськістю, було створено чудові умови для втілення проєктів в життя.

У Конкурсі брали участь учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти Вінницької міської об'єднаної територіальної громади. Проводили конкурс у два етапи: шкільний та місткий. Проєкти поділялися на великі та малі. Обсяг фінансування одного проєкту був не більше 100 тисяч гривень на великі проєкти, та не більше 50 тисяч на малі.

У травні 2019 відбулася презентація проєктів в рамках програми «Бюджет шкільних проєктів». Всього було подано 17 великих та 4 малих проєкти. Учасники конкурсу презентували свої проєкти на розгляд Координаційній раді, за рішенням якої й були визначені переможці. За результатами перемогли 11 проєктів.

Сьогодні, учні у своєму відеозвіті показали, що змінилось у їх школі. Учасники розказали чого вони навчились поки втілювали мрії в життя. Юні спікери охоче відповідали на поставлені присутніми запитання. Голова Дитячої дорадчої ради Вінницької міської ОТГ Володимир Додон, розповів про нововведення в умовах проведення конкурсу 2020 року:

"Цього року будуть залучені учні молодших класів, - коментує Володимир, - відбулись зміни у фінансуванні. Великі проєкти до 300 тисяч, малі до 100 тисяч. Для покращення якості проєктів буде створено експертну раду. Будьте уважні та слідкуйте за змінами в порядку проведення. Шкільний етап пройде з 3 лютого-1 березня, погодження від департаменту освіти до 5 березня. З 5 по 31 березня буде проведено експертне оцінювання проєктів. До 3 квітня мають бути узгоджені всі уточнення, а вже у квітні відбудеться захист проєктів. Якщо до вересня учасники, що виграли не зроблять жодного кроку з його реалізації , їх буде видалено з участі. На їх місце прийде наступний у черзі на переможне місце".

Директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, озвучила приємну новину для всіх представників шкіл:

"Міський голова Сергій Моргунов збільшив фонд конкурсу, - говорить Оксана Яценко,- цього року бюджет шкільних ініціатив становить 2 000 000".

Про додаткове залучення коштів до реалізації проєктів розповіла спеціальний гість форуму - Анна Уварова. Як голова ГО "Центру інноваційної освіти "ПРО.СВІТ", пані Анна детально описала, як працює спільнокошт. Цікавою була тема пошуків партнерів для проєкту та промова на тему краудфандингової платформи GoFundAd. Було презентовано кейси в яких учні шкіл успішно взаємодіють з великими компаніями, міністерствами та ЗМІ.

Учні, що мають досвід втілення проєктів в життя радять школам, які минулого року утримались від участі в проєкті, цьогоріч не гаяти часу. Власних ідей не варто боятись. Треба вірити в себе і мати поруч надійну команду.




Переглядів: 4095
Поширень: 1

Останні новини