Обираємо майстер класи для дітей

Майстер класи для дітей досить популярна форма взаємодії з малечею на дитячих святах. До того ж корисна, адже люди які їх ведуть, передають власні знання та досвід молодому поколінню, і роблять це цікаво та в ігровій формі. Оскільки малеча часто потребує особливого підходу, весь процес повинен проходити поетапно, а спеціаліст який веде заняття має гарно все пояснити та показати. Навіть враховуючи що майстер-класи найчастіше замовляються в якості доповнення до головної святкової програми, вони повинні навчати чомусь цікавому.

Особливості майстер класів для свята

Думаючи над тим, якою повинна бути програма, потрібно враховувати, що дорослі і діти вимагають абсолютно різних форматів організації творчого заняття. Наприклад, важливо звернути увагу на такі особливості:

Вік гостей. Для маленьких діток важливо щоб свято проходило активно, але виготовляти потрібно щось простеньке. Так малеча не засмутиться, якщо не зможе повторити за ведучим. Підлітки, навпаки, можуть зацікавитись чимось складним, але веселим. Наприклад, танцями. Кількість запрошених. Якщо на святі мало дітей, один ведучий зможе всіх їх розважити, але якщо планується велике дитяче свято, варто запросити декілька аніматорів, які будуть асистувати та допомагати. Цікава тематика. Здогадатись що може зацікавити сучасних дітей буває непросто, особливо якщо на святі будуть присутні діти різних вікових груп. В такому випадку можна організувати навіть декілька зон з різними майстер класами. Кожен зупиниться там, де йому більше по душі.

Досвідчені організатори зможуть підказати, як найкраще організувати свято. Тому можете не сумніватись – воно сподобається всім гостям. Навіть дорослі зможуть знайти для себе щось цікаве, адже часто діткам допомагають батьки. А щоб переконатись в цьому потрібно обговорити програму, обрати матеріали і навіть подивитись на техніку виконання роботи майстром. Це все займає не так багато часу, а результат буде вище будь-яких похвал.

Найпопулярніші майстер класи, які можна провести на дитячому святі

Дитячих майстер-класів дуже багато, і описувати всі немає необхідності. Розглянемо тільки найбільш популярні, і ті які майже завжди викликають захоплення у маленьких гостей свята:

    Розпис футболок. Прекрасно підійде дітям від 5 років (можна і раніше, головне щоб малечі не прийшло в голову, що фарба – це якийсь смаколик). Футболки можна розмальовувати, використовуючи трафарети, або дати вільний політ своїй фантазії. Створювати індивідуальні речі подобається не лише дітям, тому цей майстер-клас називають універсальним для будь-якого віку. До того ж малеча потім з задоволенням носить виготовлені власноруч речі. Оскільки малювати потрібно спеціальними фарбами для текстилю, це цілком безпечно. Малюнки на печиві. Малеча швидко зрозуміє, що солодощі можна не тільки їсти – їх можна прикрасити, зробивши зі звичайного десерту витвір мистецтва. Звісно, майстер-клас можна приурочити до якоїсь події, і що головне – результат можна спробувати прямо на місці, подарувати комусь, або залишити на пам'ять. До того ж це дуже цікаво – багато яскравих присипок, печиво різної форми і не тільки. Картини з піску. Їх виготовлення захопить як зовсім маленьких діток, так і підлітків. Нічого складного в виготовленні немає, оскільки можна використати різні трафарети. Завдяки яскравому кольору піску картинка буде виглядати цікавою навіть, якщо дитина не зовсім впорається із завданням. А якщо слухатись ведучого, результат виходить фактурним і оригінальним. Таку картину можна буде спокійно вставити в рамку і повісити на стіну.

Обираючи розвагу, потрібно пам’ятати що кожна вимагає свого реквізиту, але важливо щоб все це було цікаво дітям.


Переглядів: 4258
Поширень: 0

Останні новини