До Дня Незалежності у Вінниці відбудеться фестиваль українського мистецтва «Подільська Пектораль»

24 серпня вже традиційно на майдані Незалежності відбудеться Фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська Пектораль». Також цього дня проходитимуть різноманітні виставки, зокрема КП «Центр історії Вінниці» влаштує виставку «Парад Незалежності», а усі гості свята зможуть взяти участь у майстер-класах з прикладного мистецтва.

Напередодні головного свята держави, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора України. Цього дня о 9:00 на майдані Незалежності відбудеться урочисте підняття головного символу країни. О 17:00 на площі Європейській розпочнеться концерт «Молодь за майбутнє України». О 21:00 на цій площі відбудеться концерт заслуженого артиста України Станіслава Городинського «Роде наш, славетний український». 

24 серпня фактично всі заходи у Вінниці будуть зосереджені на майдані Незалежності. О 13:00 на головній площі міста розпочнеться VII Фестиваль сучасного  українського мистецтва «Подільська пектораль». На майдані проходитимуть виставки шкіл естетичного мистецтва, централізованої бібліотечної системи «Пізнаємо Україну», покажуть колекції обласного краєзнавчого музею, декоративно-прикладного мистецтва Тульчинського училища культури та майстрів міста і області.

О 15:00 розпочнеться святковий концерт «Таланти рідної землі, тобі даруєм, Україно!». На сцені виступлять кращі колективи і окремі виконавці міста та області.

В цей день для вінничан гратимуть Вінницький міський естрадно-духовний оркестр «ВінБенд», академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії. Також виступатиме гурт «Sunrise» та солісти вокальної студії «Зоряна мрія» міського Палацу мистецтв. Завершуватиме концертну програму гурт «Експромт» Вінницької обласної філармонії, де солістом є відомий співак Олександ Онофрійчук. 

«Ми запрошуємо 24 серпня усіх вінничан на майдан Незалежності. З 13:00 на гостей чекатимуть різноманітні майстер-класи з прикладного мистецтва, концертна програма та інші розваги. Усі бажаючі зможуть взяти участь у майстер-класах та зробити щось собі на згадку», – зазначила заступник директора департаменту культури Ольга Дернова. 




Переглядів: 5830
Поширень: 2

Останні новини