ГО "ДіаДіти-Вінниця" стали на захист міської ради

Днями на сайті Вінницької міської ради з’явилась петиція, в якій йшла мова про потреби фінансування дітей хворих на цукровий діабет дітей. Проте голова громадської організації та її членкині заперечують свою причетність до даної петиції.

У своєму офіційному коментарі цифровому виданню MyVin голова громадської організації Олеся Файденко розповіла, що думає з того приводу:

Громадська організація "ДІА-ДІТИ" не має жодного відношення до цієї статті та до петиції, яку сьогодні розміщено на сайті міської ради! Дані, вказані у вищезгаданих джерелах, є неправдивими, логотип громадської організації "ДІА-ДІТИ" використаний людьми, які не є її членами!

Я, як голова громадської організації, спростовую зазначену у петиції та статті інформацію та повідомляю, що сьогодні діти Вінниці, які хворіють на інсулінозалежний цукровий діабет у повному обсязі забезпечені усіма необхідними витратними матеріалами, зокрема: ланцетами, голками до інсулінових ручок, інсуліновими шприцами, витратними матеріалами до інсулінових помп, тест-смужками, за що дуже вдячні Вінницькій міській раді, міському голові Сергію Моргунову та його заступнику Галині Якубович, департаменту охорони здоров'я та депутатам міської ради, які підтримують інтереси діа-дітей.”

Батьки дітей занепокоєні таким випадком та підкреслюють, що у Вінниці між хворими на цукровий діабет дітьми та владою, завжди був результативний діалог. Міська рада на місцевому рівні всіляко сприяє та допомагає. Тому потреби в написанні петиції не винкало. Тетяна Панасюк, членкиня громадської організації прокоментувала ситуацію наступним чином: “Моя донька Ліза хворіє на цукровий діабет вже майже 4 роки. Дійсно це дуже не дешеве захворювання, яке потребує великих витрат. Але діти міста Вінниці завдяки міській владі практично повністю забезпечені витратними матеріалами, які їм життєво необхідні. Ми щиро вдячні Сергію Моргунову та Галині Якубович, а також усім депутатам, що підтримують "солоденьких" дітей. Ми пишаємося, що наше місто Вінниця є не лише комфортним для життя, а й соціально відповідальним, де переймаються проблемами особливих діток.”

Перший діалог між міською владою та робочою групою ГО “ДіаДіти Вінниця” відбувся ще у 2018 році. Тоді Сергій Моргунов особисто поспілкувався з батьками та сприяв подальшому розвитку налагодження стосунків. 

Вже більше року, ГО "ДіаДіти Вінниця" плідно співпрацює з місцевими органами влади. Вінниця є одним з перших міст, що продемонстрували високий результат співпраці між громадською організацією дітей з цукровим діабетом та владою, в Україні.

Ми будемо й надалі слідкувати за подіями навколо цієї ситуації, про всі подробиці з життя дітей хворих на цукровий діабет у Вінниці читайте в наших наступних публікаціях.




Переглядів: 3129
Поширень: 0

Останні новини