На Вінниччині 28 дітей-сиріт та осіб з їх числа будуть забезпечені житлом за рахунок державної субвенції

Сьогодні, 15 серпня, під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Івасюка відбулось друге засідання обласної Комісії щодо придбання житла для дітей-сиріт та осіб з їх числа.

Відповідно до Закону України  «Про державний бюджет України на 2018 рік» передбачено спрямування субвенції загального фонду державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. Згідно з річним розписом асигнувань державного бюджету України на 2018 рік, на Вінницьку область передбачено субвенцію у сумі 17 360 500 гривень на зазначені цілі. Станом на 15 серпня надійшли всі передбачені кошти субвенції.

Пріоритетними напрямами використання субвенції є спрямування коштів, насамперед, на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, а саме: малих групових будинків, дитячих будинків сімейного типу з метою влаштування до них максимальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і, зрештою, забезпечення соціальним та власним житлом дітей-сиріт, та осіб з їх числа.

Під час чергового засідання обласної Комісії Ігор Івасюк поінформував про забезпечення житлом дітей-сиріт в області: «Цьогоріч на Вінницьку область спрямовано майже 17,5 млн грн державної субвенції на забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа.  В Україні цей проект реалізується вже другий рік поспіль, і, на мою думку, він є успішним та дуже потрібним. Минулого року нам вдалося придбати житло для 12 дітей. На першому засіданні  обласної  Комісії, яке відбулось кілька місяців тому, було використано понад 7 млн. грн від загальної суми на забезпечення житлом 11 дітей. На сьогоднішньому засіданні ми мали можливість забезпечити житлом 28 дітей. З них – 20 дітей виховуватимуться у дитячих будинках сімейного типу, 8 – матимуть власне житло». За словами посадовця, на сьогодні 95 дітей в області мають потребу в забезпеченні житлом.

Заступник начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації Валентина Чебурей надала детальну інформацію щодо пропозицій, поданих на розгляд обласної Комісії, а також поінформувала про ключові відмінності щодо розподілу коштів державної субвенції, порівняно з попереднім роком. За словами Валентини Чебурей, цьогоріч придбання житла передбачено лише для дітей-сиріт та осіб з їх числа відповідно до чинного законодавства.

За підсумками чергового засідання, члени обласної Комісії узгодили всі внесені на розгляд пропозиції. Отже, прийнято рішення щодо придбання 2 будинків для ДБСТ та 6 житлових об’єктів для придбання житла дітям-сиротам та особам з їх числа.



Переглядів: 3055
Поширень: 0

Останні новини