Ансамбль танцю "Радість" з Вінниці представляв Україну на фестивалі у Таїланді

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної щойно повернувся з Таїланду, де з великим успіхом представив нашу державу та місто Вінницю на престижному фольклорному фестивалі «4 Сурінський міжнародний культурний обмін».

У фестивалі взяли участь колективи з 14 країн з Європи, Азії, Північної та Південної Америки: зокрема з Польщі, Болгарії, Словаччини, Італії, Ізраїлю, Індії, Філіппін, Камбоджі, Таїланду, Коста-Ріки, Мексики та ін. країн. Україну представляла Вінницька «Радість», яка демонструвала свою майстерність в Таїланді вже втретє.

Концерти відбувалися на великій, дуже гарно оформленій сцені в парку відпочинку м. Сурін, а також в школах провінції Сурін. Програма фестивалю була дуже насиченою. Концерти на головній сцені починалися о 19 год. і закінчувалися після 22 год. Зранку концерти у школах, майстер класи з тайського танцю, тайських ігор та прикладного мистецтва.

В усьому світі надзвичайно високо цінується тайський шовк -  цупка тканина із тайським орнаментом. Із цього шовку шиють святковий та повсякденний одяг. На головній сцені відбулося грандіозне шоу демонстрації одягу з тайського шовку.  У шоу взяли участь викладачі та студенти університету, діти, а також по одному учаснику з кожного іноземного колективу. Наш колектив представляла Штраус Олександра, якій пів дня робили зачіску та приміряли костюм. Представники всіх іноземних колективів взяли участь в шоу в своїх національних костюмах.

Температура повітря під час нашого перебування в Таїланді була вдень 31-33 Сº, а ввечері та вночі 16-21 Сº.

Надзвичайно цікавими були виступи в школах. Території шкіл, в яких  побували учасники ансамблю,  була надзвичайно великими і мали декілька корпусів. Всі діти ходять у шкільній формі. Всі дівчатка мають однакові зачіски. В  кожній школі зустрічали нас з оркестром. По обидві сторони дороги стояли діти із прапорцями учасників фестивалю. Виступи нашого колективу діти зустрічали надзвичайно захоплено. А відразу після виступу йшли до наших дітей, фотографувалися, обмінювалися електронними адресами. Тайці надзвичайно привітні та доброзичливі люди.

Після концерту спілкувалися із дітьми та вчителями школи.  Вчитель англійської мови розповів, що діти навчаються в школі 12 років. В школі навчається 1500 учнів по 35 – 40 дітей у кожному класі. Заробітна плата вчителя, який має невеликий стаж роботи, складає 1300$ США.   

Провінція Сурін славиться своїми слонами. Слон тут, наче священна тварина. Скрізь споруджені пам’ятники слонам. Учасники побували у храмі, в якому дах та вся територія храму оформлена зображеннями слонів.  Та найбільше враження справила вистава слонів в одному із селищ. Люди та слони показали виставу, як проходило заселення та освоєння територій Таїланду, як слони та люди подружилися між собою. Потім слони показали свої навички: вони малювали картини, грали у футбол, танцювали, робили масаж. І звичайно фотографувалися та позували глядачам.

Море вражень, багато нових друзів з різних куточків нашої землі, неперевершені емоції, гордість за нашу українську культуру назавжди залишаться в серцях наших дітей.



Переглядів: 3733
Поширень: 0

Останні новини