Вінницьке училище навчає студентів на європейському рівні

Сьогодні для більшості молоді постає надважливе запитання, де краще можна отримати освіту, в Україні, чи за кордоном.

Вінницькі школярі, паралельно з підготовкою до ДПА та ЗНО, вже обирають навчальний заклад, в якому здобуватимуть навички майбутньої професії. Наша журналіст вирішила особисто перевірити, яких спеціалістів готують коледжі та училища нашого міста. Читайте у подальших публікаціях, який рівень акредитації мають навчальні заклади Вінниці та головне, що отримають по закінченню їх учні.

Перший навчальний заклад який радимо відвідати на день відкритих дверей випускникам 9 та 11 класів є Державний професійно-технічний навчальний заклад «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг»http://vvpusp.ho.ua/

Його було створено у 1979 році, як базове технічне училище Вінницького заводу радіотехнічної апаратури. У 1984 році училище реорганізовано у професійно-технічне училище №19. У 2002 р. ПТУ №19 реорганізовано у Вінницький професійний ліцей (наказ Міністерства освіти і науки України № 756 від 27.12.02 р.). У 2005 р. навчальний заклад стає Державним професійно-технічним навчальним закладом «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг». Сьогодні – це заклад ІІІ рівня атестації, у якому здійснюється підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації робітників з 12 інтегрованих професій.

Вінницьке училище навчає студентів на європейському рівні

Окрім того, на базі училища функціонує:

Навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітників за професією «Кравець. Закрійник» та Регіональний багатопрофільний навчально-практичний центр сфери послуг, де можна отримати послуги з перепідготовки, стажування, підвищення кваліфікації.

На базі 9-го класу готують спеціалістів за такими професіями:

  • Перукар (перукар, модельер), манікюрниця,
  • Кухар кондитер,
  • Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів,
  • Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення.
  • Кравець закрійник,
  • Монтажник радіоелектронної апаратури та приладів.

Вінницьке училище навчає студентів на європейському рівні

На базі 11 класів можна отримати професії:

  • Перукар (Перукар-модельєр)
  • Кухар. Кондитер
  • Кухар. Майстер ресторанного обслуговування
  • Агент з організації туризму. Адміністратор
  • Кравець. Закрійник
  • Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів

Важливим для кожного абітурієнта є те, що 25.10.2018 року наказом №1622-л Міністерства освіти і науки України ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» видано ліцензію на впровадження передвищої освіти (галузь знань 18 «Виробництво та технології», спеціальність 181 «Харчові технології»). Це підкреслює, що даний освітній заклад може забезпечити не лише високий рівень отриманих знань, а й відповідний рівень диплому, що матиме фахівець по закінченню.

Загальна потужність училища складає 1 тисяча учнівських місць. Середньорічний контингент учнів складає 950 осіб.

Загальна площа закладу 8874.0м2. Навчальний корпус, чотирьох поверхова будівля площею - 3171,5 м 2 Побутовий корпус, двоповерхова будівля площею - 2825,2 м2. В навчальному корпусі розташовані кабінети спецдисциплін, навчально-виробничі майстерні, майстерні лабораторії спортивна, тренажерна та актова зала. Заклад має бездоганно підготовлену матеріально технічну базу. Всі аудиторії відремонтовані, для учнів створено всі умови для комфортного перебування під час навчання. Кабінети спеціальних дисциплін і навчально-виробничі майстерні оснащені новітнім обладнанням, устаткуванням, інструментом, сучасною комп’ютерною та оргтехнікою. Навчально-виробничий процес має потужну матеріально-технічну базу, яка щорічно поповнюється на 150-300 тис. грн.

Вінницьке училище навчає студентів на європейському рівні

Учні мають можливість проходити практику в Україні та за кордоном.

Соціальними партнерами училища є провідні підприємства готельно-ресторанного господарства Вінниці та Вінницької області, салони краси та перукарні, станції технічного обслуговування транспорту, підприємства електроніки.

У літній період учні проходять практику в пансіонатах та базах відпочинку на узбережжі Чорного моря.

Крім того, з 2015 року учні Вінницького вищого професійного училища сфери послуг проходять виробничу практику в мережі готельно-ресторанних комплексів Сонячного берегу Болгарії.

У 2018 р. Вінницьким вищим професійним училищем сфери послуг підписано договір з Tourism Academy «Dimitra» (м. Волос, Греція) щодо навчання учнів Вінницького вищого професійного училища сфери послуг в Tourism Academy «Dimitra» (м. Волос, Греція) та проходження виробничої практики у готельних комплексах Греції.

За роки роботи ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» має числені здобутки.

На сьогодні ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» має звання «Флагман освіти», гран-прі «Лідер професійно-технічної освіти України», «Лідер інновацій в освіті», входить в 100 кращих закладів П(ПТ)О, у період з 2009 р. по 2019 р. нагороджений 10 золотими, 4 срібними, 1 бронзовою медаллю за представлені проєкт у рамках Міжнародних виставок «Інноватика в сучасній освіті», «Сучасні заклади освіти».

Відповідно до «Обласної Програми розвитку інформаційних та інноваційних технологій в закладах освіти області до 2020 року» освітній заклад представив 12 проєкт і виграв Гранти у сумі 245 тис. грн.

20 листопада 2019 р. на базі Вінницького вищого професійного училища сфери послуг відбулося урочисте відкриття регіонального відбору Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності "WorldSkills Ukraine" та змагання у компетенціях "Перукарське мистецтво", "Кондитерське мистецтво". Випускники нашого навчального закладу здобули перемогу в обох номінаціях. "Перукарське мистецтво" - 1 місце, Бойко Дмитро (майстер виробничого навчання Козак Олена Олександрівна). "Кондитерське мистецтво" - 1 місце, Савчук Анастасія (викладач спецдисциплін Рибак Наталія Миколаївна).

У закладі вирує культурне життя.

Крім навчання учні постійно задіяні в різноманітних конкурсах та проєктах. Життя в училищі не стоїть на місці. Реалізовуються проєкти Департаменту міжнародної співпраці Folkuniversitetet (м. Уппсала, Швеція) та Шведського університету (Стокгольм):

«Baltic Network for prevention of Early School Leaving - I» (SEE-ME - I) - новітні підходи до навчання за європейськими стандартами, проблемно-орієнтованого навчання.

IGMA – 3 – спрямований на скорочення відстані на ринку праці для молодих людей з ризиком безробіття та соціальної ізоляції.

«Baltic Network for prevention of Early School Leaving - II» (SEE-ME - II) – спрямований на подолання ризиків виходу молоді з навчальних закладів, обмін досвідом у сфері інклюзивної освіти.

Інноваційний освітній грантовий проєкт Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» – «Енергоефективні школи: нова генерація» (з 2017 р.).

Продовжено роботу у проєкті «Fly Up», ГО «Освітній простір 2.0» – підготовка учнів шкіл до свідомого вибору професії та формування позитивного ставлення учнів до робітничих професій.

І етап – пілотний проєкт «Впевнений старт молоді» (2018 р.).

ІІ етап – літні табори «Свідомий вибір професії» (2019 р.).

Освітній процес в училищі спрямований на формування учнів як свідомих громадян, тому його команда постійно долучається до соціальних програм міської та обласної ради, співпрацює з центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», дитячими будинками «Гніздечко», «Малятко», займається волонтерською роботою, беремо участь у спільних акціях з працівниками притулку для тварин «Планета».

Вінницьке училище навчає студентів на європейському рівні

Багато зусиль колектив докладає щодо впровадження інноваційних технологій у виховний процес, який здійснюється за напрямами:

  • Національно-патріотичне виховання.
  • Формування здорового способу життя.
  • Правове виховання та профілактика правопорушень.
  • Морально-громадянське виховання.
  • Формування екологічної культури учнів. Залучення до екологічної діяльності.

Вагомими здобутками у 2019-2020 роках є:

І місце в ІІ турі Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови;

Дві бронзових та одна срібна медаль на Міжнародному конкурсі ресторанних технологій «BestCookFest-2019»;

І місце під час конкурсу бізнес-ідей в рамках проєкту "Фактор успіху: розвиток підприємницьких компетенцій в учнів ПТНЗ";

3 місце серед учнів професійно-технічний навчальних закладів у Зимовому турнірі з боулінгу серед студентів міста

Керують учбовим процесом досвідчені працівники які мають 2 і більше вищих освіти – 4%, навчаються у вишах – 8%, з них здобувають другу вищу освіту – 7%, старший викладачами є – 6%, викладачами вищої категорії – 22%, викладачами-методистами – 8%, майстрами виробничого навчання другої категорії – 9%, майстрами виробничого навчання першої категорії – 8%.

Особлива роль в училищі відводиться науковій роботі. У закладі працює 1 кандидат педагогічних наук, 2 аспіранти. Виконуються наукові дослідження з теорії та методики професійної освіти, екології, фізіології рослин.

Багатогранність роботи викладачів та майстрів виробничого навчання підтверджується участю у наукових семінарах та конференціях, науково-дослідною роботою, творчим підходом до проведення уроків, а отже, новітніми підходами до підготовки майбутніх кваліфікованих робітників.

В лютому в училищі відбудеться День відкритих дверей, під час якого учні загальноосвітніх шкіл та їх батьки матимуть змогу:

  • оглянути матеріально-технічну базу училища,
  • познайомитися з майбутніми викладачами та майстрами виробничого навчання,
  • відвідати майстер-класи професійного спрямування,
  • розвідати перспективи проходження виробничої практики на Сонячному березі Болгарії.

Вінницьке училище навчає студентів на європейському рівні

До вишу можна вступити зібравши наступний пакет документів:

  • Заява на ім'я директора
  • Документ про освіту з додатком в оригіналі
  • Медична довідка (форма 086-у)
  • 6 фотокарток розміром 3x4 (кольорові)
  • 2 копії свідоцтва про народження або паспорта
  • 2 копії довідки з місця проживання та складу сім'ї
  • 2 копії ідентифікаційного коду
  • свідоцтво про прописку до військкомату (для учнів після 11 класу)

Навчання безоплатним, завдяки регіональному замовленню 320 учнів можуть отримати цього року можливість безоплатної освіти.

Прийом документів до 30.08.2020

Адреса м. Вінниця вул. Хмельницьке шосе, 14 ТЕЛЕФОНИ: 51-15-67, 51-34-28, 51-32-80 E-MAIL:[email protected]



Переглядів: 34410
Поширень: 170