Вінниця очима гостей. Чим вразило наше місто українських підлітків?

Днями до нашого міста завітали особливі гості з Хмельниччини. Молодь містечка Білогір’я подолала 170 кілометрів, аби побачити на власні очі креативні простори Вінниці.

Це історія зворотного зв’язку між журналістами та читачами. До нашої редакції звернулася вінницька волонтерка Неля Куцак. Вона неодноразово бачила публікації про Молодіжний центр Квадрат та Креативний простір Level 80. Про креативні здобутки нашого міста, Неля розповіла знайомому капелану, з яким познайомилася в зоні АТО. Саме тоді Пан Отець Павло зацікавився можливістю поїхати до нашого міста, щоб разом з молоддю Білогір’я познайомить з вінничанами та обмінятися досвідом.

Пан Отець Павло Горай, вже понад п'ять років очолює будинок родинного типу.

Розташований родинний будинок в келіях старовинного Кляштору Домініканців з Костелом Святої Трійці Успіння Пресвятої Діви Марії та Святих Апостолів Петра і Павла. Старовинному собору понад 400 років. Пан Отець Павло, не тільки виконує роль духовного наставника, він намагається всіляко розвивати громадські ініціативи в маленькому містечку. Щоб молодь прагнула поліпшувати якість життя рідного міста, в одному з частин споруди відкрили креативний простір. Він, навіть, назву має відповідну - “Простір”. Там є музична студія, зала для спорту, велика зала для урочистих подій (загальна площа “Простору” десь 400 квадратів). Також там працюють мовні курси та відбуваються різноманітні свята. Бажання всіляко вдосконалювати власне дозвілля, спонукало Отця Павла та його учнів до подорожей. Вони вже побували в креативних просторах Львівщини та Київщини, а от Вінниця — завжди цікавила гостей, тому дізнавшись про наявність креативних просторів, через волонтерів зв'язалися з нашим журналістом.

Ми готувалися до цього візиту, заздалегідь попередили адміністрацію обох закладів. Але не очікували зустріти таких дивовижних гостей!

Молодь виявилася дуже допитливою та ініціативною, до кожного адміністратора постало безліч питань, як щодо організації роботи та звітності, так і з питань організації заходів та розвитку сторінок у соціальних мережах. Квадрат вражав технічними інноваціями, студією звукозапису та зірковим концертом “Ля Мінор”. Молоді вдалосья сфотографуватися з учасниками “Голосу Країни Діти” - Софією Альхадіді та гуртом Макош, учасником “Х-Фактору” - Богданом Совиком та учасником “Голосу Країни” - Сергієм Асафатовим. Адміністратор Квадрату, Віра, розповіла про заходи, що відбуваються Молодіжному центрі та провела чудову екскурсію.

Другим місцем візиту був Молодіжний Простір Level 80. Гостинна адміністраторка Катерина Волошина підготувала цілу презентацію, чай та смаколики. Найбільше гостям сподобалися опис тематичних вечірок та настільна гра “Вінницький Пан”

Візит до Молодіжного Простору тривав досить довго, питань до Катерини було багато.

На прощання гості з Білогір’я пообіцяли написати у повідомленнях свої враження від зустрічі.

Як виявилося до Вінниці вони приїхали на декілька днів, ми зустрілися з ними в останній день візиту. Напередодні вони вирішили самі погуляти містом. Тож якою запам’яталася Вінниця її гостям?

Я дуже задоволений цією поїздкою, — зізнається Владиславу нас не було ні хвилинки вільного часу, ми постійно були чимось зайняті. За цей період, я побачив дуже багато цікавого, але я впевнений, що те, що я побачив, це лише маленька частинка всього, що є у цьому чудовому місті. Окремо хочу виділити «Квадрат» який справив на мене величезне враження. Я ходив з великими очима,  міг тільки вимовити «ВАУ». Мене вразило наскільки, що  є таке місце де сучасна молодь може втілити свою шалену ідею, якою б вона не була й їй в цьому допоможуть. Також дуже сподобався Level80, адже це місце де ти можеш відчути себе, як вдома. Посидіти в компанії, пограти в ігри, поспілкуватися та бути щасливим. Я отримав дуже багато досвіду і мене вже розпирають ідеї, які мені хочеться втілити в реальність. Це все заслуга людей, з якими я там познайомився, тому що своє щирістю, привітністю та добротою наштовхнули мене на нові ідеї. Шкода, що ми були лише 2 дні, але це дуже гарний привід приїхати ще раз влітку

"Вінниця — місто яке надихнуло мене робити щось корисне для нашого містечка. — коментує Маша МандзюкЗа 2 дні завдяки Квадрату та level80 я зрозуміла, що досягти успіху ми зможемо спільною працею, використовуючи те натхнення, яке дало нам ваше чудове місто! Бажаю, щоб наступний раз нас зустрічало місто мільйонник!

Мені дуже сподобалось, — зізнається Віка Панчук ніколи не думала, що Вінниця справить на нас таке чудове враження! Люди всі привітні, допоможуть, усміхаються просто так! Квадрат і Левел 80 справили на нас, справді, хороше враження, ми також зачерпнули для себе багато чого нового. З новими силами повернулись у Білогір‘я, щоб у нашому містечку теж зробити щось подібне!

"Вінниця — місто, яке не стоїть на місці! -—розповідає Аня Комарунска — чесно кажучи, спочатку я думала, що це звичайне місто, де максимум є торговий центр. Але зараз моя думка змінилася. Вражає чистота міста, кількість населення, а найголовніше — люди!

Думаю, що кожен вінничанин знає про "Квадрат".

Це місце, де має побувати кожен. У "Квадраті" вирує життя, сповнене креативними людьми та цікавими ідеями. Але водночас мене вразила простота цих людей. Нас дуже тепло зустріли, усе доступно розповіли, відповідали на всі питання. Окреме дякую пані Любі за чудову екскурсію. Також хочу згадати Level80. Там атмосфера більш домашня, затишна. Мене вразила та величезна кількість спогадів, що у них була (36 подій!!!). Сподобалася дуже мила і привітна адміністраторка Катя, яка розповідала нам про цей простір. У level80 було так затишно, що не хотілося покидати це місце! Отож, з вище написаного мною, робимо висновок, що Вінниця — дуже класне місто!

Ми пообіцяли, що обов’язково зустрінемося цієї весни. Вінничан вже запросили в гості до Білогір’я, ми ж натомість чекаємо гостей в травні на святкуванні Дня Європи.



Переглядів: 3675
Поширень: 4

Останні новини