Вікторія Ільчишена відверто розповіла про реалії українського шоубізу

Відома вінницька співачка, що є багаторазовою учасницею найвідоміших талант-шоу країни, володарка титулу найвродливішої дівчини Поділля, цьогоріч підкорювала нові вершини. Після участі у відборі Євробачення, ім’я Вікторії Ільчишеної з’явилося в заголовках усіх відомих видань не лише рідної Вінниччини, а й України.

Вона стала відомою та успішною зіркою шоу-бізнесу. Нею захоплюються й надихаються, її історія схожа на дивовижний сценарій голлівудського фільму. Та де б вона не була, які б сцени не підкорювала, Вікторія — завжди залишається віддана своєму рідному місту:

Я люблю Вінницю, — зізнається вінничанка — достатньо часто буваю у рідному місті, бо тут живуть мої батьки. Тому майже не встигаю сумувати за містом. Тим паче, що багато хто з моїх друзів також переїхали до Києва, тож часточка мого дитинства все-таки поруч.

Вікторія навчалась у 22 школі, а також у школі мистецтв. Родина у неї була дуже творча. Співочими в родині були всі, а старші сестри постійно виступали на концертах. Тому Вікторія змалечку займалася в школі мистецтв:

Тоді я співала в хорі, іноді була солісткою, але зовсім не мріяла стати співачкою, — розповідає Вікторія. — Мої шкільні роки були дуже насиченими: після загальноосвітньої школи я бігла у музичну, приходила додому — робила уроки. Тож часу на ігри було мало. Коли у 8 класі закінчила школу мистецтв - порвала всі свої конспекти, викинула книжки й сказала, що займатися музикою більше не буду. Зараз смішно, так, як на довго мене не вистачило, і через пів року я випросила батьків займатися вокалом уже професійно”.

Треба зазначити, що до вокалу Вікторія завжди підходила досить професійно. Постійні репетиції, ретельно підібраний репертуар, формування іміджу та стилю — стали буденним життям Вікторії. Проте, відчайдушності в характері вінницької співачки було завжди вдосталь. Вікторія ніколи не зупинялася на досягнутому та сміливо виходила з власної зони комфорту. Саме тому вирішила спробувати себе у конкурсі краси. Так, 18 річна Вікторія здобула титул найвродливішої “Міс Україна Поділля”. Тоді їй довелося змагатися за корону з красунями з Ужгорода, Рівного, Запоріжжя, Полтави, Львова, Житомира, Києва, Кропивницького, Тернополя, Хмельницького і Харкова. Спочатку Вікторія не сподівалась, що стане переможницею, навіть зізнається, що на конкурс потрапила випадково. Сьогодні Вікторія згадує про цей досвід з посмішкою. Річ у тім, що попри титул, Вікторія ніколи не вихвалялася нагородами, натомість постійно працювала над власними здобутками:

Так, я брала участь у конкурсі краси. - коментує Вікторія.Я туди йшла за компанію з подругою, а отримала перемогу. Я не вважаю себе красунею у стандартних проявах. Мій зріст у нижній межі допустимих значень для таких конкурсів. Але точно розумію, що перемогу принесли харизма, енергетика і природність.”

Про власні злети та падіння Вікторія завжди говорить дуже відверто. Перші виступи майбутньої співачки проходили у Вінниці. Вже тоді, ще нікому не відома, але неймовірно талановита вінничанка подавала великі надії на майбутнє. На її талант звертали увагу не лише викладачі та конкуренти, вже тоді нею цікавилися провідні івент-агенції України. До кожного виступу Вікторія ставилася професійно, часу на “зіркову хворобу” не було, бо Вікторія завжди ставила для себе велику планку, та частенько сама себе критикувала.

Чесно, не пам’ятаю свій перший виступ,  —згадує Вікторія. — Мабуть, це було у садочку. Але пам’ятаю свій перший професійний сольний виступ у 14 років…..це був провал.”

Саме працею та професіоналізмом Вікторія прокладала свій шлях на “велику сцену”. За словами Вікторії, її “співоча мрія” ще й досі в процесі реалізації. Вона не турбується про наявність перешкод на власному шляху, натомість Вікторія шукає шляхи вирішення та самовдосконалення:

Яким був шлях на велику сцену? Він досі продовжується. Але якщо раніше я переймалася за результат моєї творчості, то зараз я спрямовую всі сили у процес її створення. — розказує Вікторія. — З таким переосмисленням шлях став не таким енерго-виснажливим. Мені нічого не дається просто так, добре це, чи погано…..Тому постійна праця над своїми здібностями та віра у свої сили підтримує цей шлях.”

Найбільшою підтримкою Вікторії є її чоловік Ігор Ільчишин, батьки та сестра. Саме завдяки їхній підтримці Вікторія впевнено йде до поставленої мети:

Мабуть, найбільшою підтримкою є мій чоловік. — говорить Вікторія.Він завжди вірить у мене, це та людина, у якої я можу спитати поради, і та людина, яка супроводжує мій творчий шлях. Звісно, також це родина. Батьки раніше не вірили у те, що проста людина, без фінансів і брудних зв’язків може стати частиною шоу-бізнесу. Але останні пару років вони змінили думку. Зараз моя сестра досить багато часу виділяє моєму проєкту. Це класна підтримка. Наразі ми на етапі планування крутого контенту. Дуже хочу зробити концерт у Вінниці. І він обов’язково відбудеться після того, як виконаю уже заплановані на цей рік ідеї.”

Вікторія завжди брала участь у великих проєктах. Про участь у відомих всеукраїнських талант шоу розповідає без зайвої лірики. Тому що, на думку співачки, участь в таких конкурсах загартовує характер артиста:

Так, я людина, яка дійсно має широкий досвід участі у проєктах: Суперзірка, Дитяче Євробачення, Голос країни аж двічі, Х-фактор, Хіт-конвеєр, — ділиться досвідом співачка — мене звали у Москву працювати у відомому проєкті, але я відмовилася зі зрозумілих причин. Я б назвала участь у подібних телепроєктах загартовуванням психіки й класний досвід роботи з професіоналами))) Найважчим для мене було очікування рішення моєї долі на проєкті. Найкращим було те, що тепер я чітко розумію, що свою долю я хочу вирішувати сама. Тому з’явився проєкт ILCHY і мої власні пісні.

Цьогоріч Вікторія спробувала свої сили на відборі конкурсу Євробачення. Вінничани вже не перший раз змагаються за можливість представити нашу країну на найбільшому співочому конкурсі Європи. Для всіх учасників відбору до Євробачення, цей конкурс відкриває великі перспективи в майбутньому. Наважитися на участь теж не кожному до снаги. Деякі виконавці зізнаються, що для участі замало самого таланту, потрібна пісня, що може претендувати на звання хіта світового рівня. Вікторія, підійшла не менш відповідально до участі в конкурсі:

“Я не мала бажання брати участь у Євробаченні,   але взяти участь мене запросив телеканал СТБ, — ділиться враженнями Вікторія. — Мої рідні та друзі вмовили, можна сказати. Зараз не шкодую, тому що народилася класна пісня. У грудні проходив закритий кастинг, куди я прийшла з повністю поставленим номером, з балетом, зі своїм реквізитом. Режисером номеру була Світлана Рихлюк. Ми презентували класний продукт, який згодом оцінив сам Пьєрпаоло Гуерінні — володар латинської премії Греммі, автор хітів для Андреа Бочеллі. Шкода у продюсерів національного відбору на Євробачення була інша думка. Пісню написала я. Зі словами на англійській мені допомогла подруга дитинства, яка класно знає мову. Пісня має глибокий меседж, хоча звучить достатньо танцювально і божевільно. Вона розкриває проблему психологічного і не тільки психологічного насилля в родині чи деінде. На цю тему не заведено говорити у суспільстві та, як правило, вона залишається за стінами дому. Але кожна 5 жінка в Україні потерпає від знущань в сім’ї. Через це велика кількість підлітків пригнічена соціумом та доведена до суїцидальних настроїв. Знаю багато людей, які під дією психологічного насилля були змушені покинути улюблену справу, пригнічені думкою рідної людини та доведені до суїцидальних думок. І це не кажучи про те, що закон в Україні ніяк не захищає жінку від насильства коханого чоловіка. А де є тілесне насилля, там є і психологічне, тому що людині складно вийти з таких відносин, вона вважає, що нікому буде не потрібна, що не може почати спочатку. Пісня надихає зрозуміти, що є можливість скинути ті тенета, змінити власне життя на краще і тим самим поставити ШАХ І МАТ кривднику. Є надія, що пісня надихне до створення нормальних європейських законів, де жінка захищена від рук свого коханого. Саме так пісня і називається CHECKMATE (з англ. шах і мат.)

У планах на майбутнє Вікторія має багато класних та часом іронічних меседжів. У лютому на співачку чекають фільмування кліпу від телеканалу М2. Цього року заплановано багато роботи та виступів. Графік вікторії є дуже щільним. Але Вікторія не боїться перешкод чи труднощів, вона готова працювати та створювати якісну музику для своїх слухачів:

Найважчий проєкт — то є ти сам, — констатує Вікторія, — Іноді складніше за все відповісти на питання «Хто ти?». Я відповіла на це запитання — і дуже цим пишаюся!” 




Переглядів: 7180
Поширень: 4

Останні новини