Виконавчі органи міськради успішно пройшли аудиторську перевірку щодо відповідності системи управління міжнародним стандартам

Минулого року система управління якістю, протидії корупційним загрозам та інформаційної безпеки, запроваджені у виконавчих органах Вінницької міської ради, успішно пройшла атестацію на відповідність вимогам стандартів ISO. Висновки були складені після спеціального аудиту, який пройшли усі підрозділи міської ради. 

Основою запровадження та функціонування системи є стандарт ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги». Ним визначені вимоги, яким повинна відповідати система якості, щоб гарантувати постійну відповідність послуг вимогам замовника. Цей стандарт розроблений Міжнародною організацією зі стандартизації (ISO) для того, щоб підприємства та організації могли використовувати його як основу при розробці власних систем.

У 2019 році у структурних підрозділах міської ради були проведені два внутрішні аудити систем управління якістю, протидії корупційним загрозам та інформаційної безпеки. Їх метою було дослідження Систем управління в процесах виконавчих органів Вінницької міської ради відповідно до стандартів EN ISO 9001:2015 та EN ISO/IEC 27001:2013. В результаті аудитів були розроблені рекомендації щодо вдосконалення кількох процесів. 

Також, минулого року була проведена ре-сертифікаційна перевірка аудитором BSI Group Polska Sp. Кшиштофом Садовським. За його результатами виданий черговий сертифікати відповідності повноважень органу місцевого самоврядування міжнародному стандарту EN ISO 9001:2008, який діятиме до 29 липня 2022 року.

Міжнародний аудитор зазначив, що органи місцевого самоврядування Вінниці спроможні якісно працювати за тими правилами, які визначили для себе принциповими, та отримувати позитивні результати від виконання вимог міжнародних стандартів, зокрема в сфері протидії корупційним загрозам.

«Ще у 2007 році Вінниця отримала Сертифікат відповідності стандарту EN ISO 9001:2015. Після цього у нас регулярно проводиться загальна перевірка у рамках системи управління якістю згідно зі стандартами EN ISO 9001:2008 та EN ISO/IEC 27001:2013. Приємно відзначити, що аудити, проведені у 2019-му, підтвердили відповідність роботи виконавчих органів Вінницької міської ради міжнародним стандартам», - зазначила директорка департаменту правової політики та якості Людмила Григорук

Сертифікат за посиланням

Для довідки:

ISO (International Organization for Standardization) – це Міжнародна Організація зі Стандартизації. Саме ця організація відпрацювала найжорсткіші вимоги до якості товарів і послуг, які лягли в основу відповідних сертифікацій. Іншими словами ISO – це міжнародна організація, яка займається випуском стандартів якості. На сьогоднішній день до ISO входить 161 країна світу. 



Переглядів: 2617
Поширень: 0

Останні новини