Що говорять про карантин та коронавірус вінничани в Китаї

Поки в соціальних мережах обурюються через евакуйованих українців з Китаю, вінничани в Китаї чекають закінчення карантину. Чому новітня зараза не лякає наших земляків ми дізнавались від подружжя, що зараз знаходиться в провінції Гуансі.

За останні роки чимало вінничан виїхало до Китаю на роботу за контрактом. Більша частина працює у сфері шоу-бізнесу: танцюристи, співаки, акробати та ілюзіоністи. Карантин в Китаї було оголошено під час новорічних свят (якраз збіглося з китайським новим роком), таким чином наші артисти залишились без роботи. Проте, попри небезпеку евакуйовуватися не збираються. Чому вінничани не поспішають додому та що насправді відбувається в Китаї, нам розповіла молода родина ілюзіоністів.

Родина Бондар, Юрій та Анастасія, вже не вперше з робочим візитом в Китаї. На роботу за контрактом вони їздять регулярно. Цього разу поїздка виявилась дещо неочікуваною. Однак, зі слів Юрія, не все так апокаліптично, як про це говорять у ЗМІ:

“Нашим рідним та батькам набагато важче, через наше жахливе ЗМІ! Ми кожен день їх намагаємось заспокоїти! Говоримо, що все добре, ми на карантині, не працюємо. З перевірок у нас лише кожен день відмічають температуру” - пише в листуванні Юрій Бондар.

Вінничани кожного дня контролюють місцеві новини. Потреби в евакуації на даний момент не бачить, тому що китайці до епідемії підійшли дуже організовано та максимально намагаються зупинити розповсюдження вірусу:

Ми живемо в готелі при парку. - розповідає ЮрійКарантин у нас розпочався 25 січня, коли закінчиться точно не відомо, але ми слідкуємо за новинами у нашій провінції, кажуть, що приблизно закінчиться 10 березня. Авжеж, ми хвилюємось, але в нас все добре! На сьогоднішній ранок у місті Байсе три людини захворіли та з них двоє вже вилікувалися! В провінції Гуансі цифри більше, але кожен день кращі, 252 захворівших, 2 загиблих і 131 вилікувалися. Від епіцентру коронавірусу міста Ухань ми знаходимось 1500 км. Ми кожен день відмічаємося на рецепції та міряємо температуру, носимо маски які нам дають, і кожного дня нам дезінфікують кімнату. В муніципальний автобус без маски не пускають, при вході в магазин також перевіряють температуру, в закладах загального харчування таких як МакДональдз і подібних, їжа лише на виніс, місця розваг (музей, кінотеатр) закриті. Нас також просять по можливості залишитися вдома.”

Життя вінничан під час карантину доволі спокійне, Юрій з дружиною іноді виходять на прогулянки та грають в монополію. Їжу замовляють в готелі, але час від часу готують самі, придбали електропательню, тому мають таку можливість. В магазині зазвичай купують фрукти та овочі:

День розпочинаємо зі сніданку та ознайомлення з новинами, переглядаємо статистику. Багато читаємо, займаємось легким фітнесом, трішки вдосконалюємо англійську мову та дивимось фільми. Через день граємо в настільний теніс, якщо гарна погода та чисте повітря гуляємо біля річки”.

Евакуйовують іноземців з міста Ухань, саме воно є епіцентром розповсюдження епідемії. Зі слів Юрія, українці в цьому плані затягнули з часом. Літаки здійснюють перевезення, однак не всі авіакомпанії продовжують співпрацю з Китаєм, але до України долетіти цілком можливо. Китайська сторона до іноземців поставилась з турботою:

Нас заспокоїли тим, що в нашій провінції все добре контролюється, — коментує Юрій. — Зарплата нараховується, про нас дбають, тому панікувати не потрібно. Крім нас, в готелі проживає ще троє українців, вони працюють в жанрі клоунади. Ми ще працюємо за контрактом, в разі загострення ситуації нас обов’язково буде евакуйовано”.

В Україні випадків захворювання на коронавірус Covid-2019 не зафіксовано. Однак, на різні види грипу цьогоріч людей перехворіло дуже багато. За даними Центру Громадського Здоров’я, в середині лютого показники захворюваності в країні було перевищено, епідемічний поріг на 34,4% - це середній рівень інтенсивності. В цілому з 30 вересня 2019 року до 16 лютого 2020 року перехворіло 8,7% населення країни. Госпіталізовано 104 025 осіб, із них 76,1% — діти віком до 17 років. Усього з 40 тижня 2019 року до 7 тижня 2020 року зареєстровано 38 летальних випадків, що підтверджено методом ПЛР. З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 237 120 осіб.

Лікарі радять у випадку захворювання на застуду чи грип не експериментувати із самолікуванням, а звернутись до свого лікаря. Найкращою профілактикою вважається провітрювання приміщень, дотримання правил гігієни та прогулянки на свіжому повітрі. Також радять посилене харчування, заняття спортом та здоровий сон.



Переглядів: 5554
Поширень: 6

Останні новини