Як вінничани можуть задекларувати минулорічні доходи

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що подаючи декларацію про майновий стан і доходи, вінничани мають вибір, у який із трьох способів це можна зробити.

Перший спосіб – подання декларації особисто або уповноваженою на це особою. Під зазначеним розуміється безпосереднє відвідування податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси.

При другому способі – декларацію можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У такому разі потрібно врахувати наступний нюанс: таке відправлення платник податку зобов’язаний здійснити не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Третій спосіб подання декларації – найсучасніший – це декларування в електронній формі засобами електронного зв’язку. Утім, якщо вирішите скористатись саме цим шляхом і подати декларацію через „Електронний кабінет платника податків”, що розташований на вебпорталі ДПС України в меню електронних сервісів, врахуйте вимоги законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП)

Отож  вибір, у який із трьох вищеперерахованих способів декларувати свої доходи, за вами.

Нагадаємо, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси. Завершиться кампанія декларування доходів, отриманих у 2019 році, до 30 квітня 2020 року. Разом із тим, громадяни, які мають право на податкову знижку, мають право декларувати доходи  впродовж усього поточного року.



Переглядів: 2006
Поширень: 0

Останні новини