Зафіксовано перший випадок коронавірусу в Україні

У жителя Чернівецької області виявлено коронавірус. Чоловіка доставлено до лікарні на спеціально облаштованій авто швидкої допомоги. Про це 3 березня на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Разом з дружиною чоловік нещодавно повернувся з подорожі. В Італії, де перебувало подружжя вже давно було виявлено хворобу. Віктор Ляшко зазначив, щона кордоні , в подружжя виміряли температуру, однак симптомів у родини не було ніяких. Чоловік та жінка перебували вдома у самоізоляції. Через два дні після прибуття в чоловіка з’явилися симптоми. Родина одразу звернулась до сімейного лікаря. Після отриманої консультації чоловік лікувався водома до 29 лютого, саме тоді виникли додаткові симптоми.

Хворого доставлено до госпітальної бази спеціальною бригадою «швидкої», яка визначена саме для виїзду і транспортування хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію 

У дружини вже взяли аналіз крові на коронавірус, так, як вона була єдиною особою що контактувала з хворим, жінка ізольована та знаходиться під наглядом. Лікарі зазначають, що на сьогоднішній день в неї симптомів немає.

у Фейсбук міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька написала наступне:

Ситуація повністю контрольована. Медична система спрацювала чітко, згідно затверджених алгоритмів.Нагадую, що в нас є понад 2 тисячі боксів та близько 12 тисяч ліжок в інфекційних лікарнях. Понад тисячу лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч кваліфікованих медичних працівників, які знають – що і як робити у випадку підозри або захворювання на коронавірус.Прошу всіх, особливо осіб, які повертаються з країн, де зафіксовано випадки зараження на коронавірус, дотримуватись інструкцій та рекомендацій ВООЗ. При перших ознаках ГРВІ звертатися до лікаря і обов'язково повідомляти про вашу подорож.” 

Актуальні ресурси з інформацією щодо коронавірусу: Інформаційний сайт, де розміщено головне, що потрібно знати про COVID-19  Сторінка з інформацією щодо коронавірусу на сайті МОЗ Головні новини, рекомендації та спростування міфів на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я


Переглядів: 4972
Поширень: 4

Останні новини