«SUN Територія» - новий сезон. У Вінниці трансформують мальовничу територію на межі Старого Міста та Сабарова

Простір для туризму, мистецтва, спорту та відпочинку усією сім’єю. У Вінниці стартувала підготовка до відкриття нового сезону «Територія SUN». Організатори масштабного літнього фестивалю поки що розробляють концепцію розвитку масштабної території, колись закинутої дитячої здравниці ім. Коцюбинського.

Цьогоріч там запланували провести 3 вікенди. Подробиці робоча група обговорила в хабі «Місто змістів».

«У 2019 році ми задумались, що у Вінниці немає у Вінниці опен-ейр території, схожої на Шешори. І почали шукати локацію, де б можна було це реалізувати. Звернулись до Сашка (Олександра Вешелені, прим. автора) до департаменту маркетингу і туризму і виявили, що є така територія на Старому Місті. Це був експеримент, — розповідає голова ГО «МО «Плай» Олександра ВенславовськаСпочатку це було масштабне прибирання, багато хто включився, нам допомогли громадські організації, міська рада».

Перший мистецький вікенд «TICKET to the SUN» влаштували у Вінниці минулого року 28-30 червня. Мальовничу територію в 4 гектари захопили урбаністи, художники та музиканти. Під час вікенду тривали концерти просто неба, майстер-класи, лекції, фестиваль українського кіно, туристичні прогулянки, художній пленер тощо.

«На наше приємне здивування, коли територія ожила і туди почали приїжджати люди, все зарухалось. Виявилось територія може виконувати багато функцій. Можна було послухати музику, погуляти, лазили по скелях, дивились фільми. Ця територія може стати таким парком, де можуть відбуватись не лише мистецькі події», - додає Олександра.

Керівник тур-клубу «Бідняжка» Андрій Рибачок розповів, як виникла ідея проведення «Вікенду мандрівників», який 6-7 липня зібрав на Території SUN досвідчених мандрівників, а також фанатів активного й екотуризму. Відвідувачі мали змогу проживати у безкоштовному SUN-кемпінгу та долучитися до різноманітних активностей, майстер-класів, піших та велопрогулянок.

«До нас приїжджали друзі з інших міст, які подорожують з нами. Вони хотіли побачити організаторів, людей, з якими познайомились в подорожах. Це була чимала тусовка», - зазначив Андрій.

Директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені нагадав, що 28 лютого, рішенням сесії Вінницької міської ради, розробку, затвердження і реалізацію проєкту «Територія SUN» включено до Програми розвитку туризму міста Вінниці на 2016-2020 роки. Після чого між департаментом маркетингу міста та туризму та з ГО «МО «Плай» підписаний меморандум про співпрацю для подальшої концептуалізації та реалізації проєкту «Територія SUN».

Також під час інформаційного заходу присутні домовилися про проведення вже традиційних і нових заходів на цій території у 2020 році для того, щоб дослідити потенціал території, виявити цільові аудиторії та знайти партнерів і стейкхолдерів проекту.



Переглядів: 5070
Поширень: 1

Останні новини