Як зробити якісний ремонт дитячої: нюанси, про які варто знати

Дитяча кімната для малюка є не тільки спальнею, але і ігровим майданчиком, їдальнею, місцем для хованок і фортецею, де він відчуває себе комфортно. Тому тут не можна використовувати такі прийоми, як скляні меблі, занадто похмурі стіни або вбудовану в підлогу світлодіодне підсвічування. По-перше, більшість дітей подібне не оцінять, а по-друге, обов'язково випробують на міцність, що деякі предмети можуть просто не пережити. Тому роблячи ремонтні роботи у Львові, слід враховувати всі наслідки своїх дизайнерських рішень.

До того ж не завадить прислухатися до побажань дітей, адже саме їм жити в цьому приміщенні. Хоча роблячи проект, повністю довірившись смакам малюка ризикуєте в результаті отримати не те що він хотів, настільки часто у молодшого покоління змінюються уявлення про ідеальну кімнату.

На що звернути увагу, щоб зробити дитячу кімнату модною і затишною

Всім хто хоче зробити ремонт в дитячій, вкрай важливо прислухатися до дитини. Для початку врахуйте його вік, чим він захоплюється, як сприймає світ і наскільки він активний. Наприклад, дитині, яка захоплюється малюванням, стінка для фізичних вправ буде нецікавою. Але все це можна поєднати, щоб дитина розвивалася фізично, творчо та інтелектуально. Для цього потрібно враховувати кілька простих правил, які будуть доречні в дитячій кімнаті.

Правильно виберіть кімнату. Для дитячої важливо підібрати найтеплішу і світлу кімнату у квартирі або будинку. Розділіть її на кілька функціональних зон, які будуть використовуватися під гру, відпочинок, навчання і спорт. Зонування повинно бути умовним, щоб не перевантажувати площу зайвими предметами. Мінімізуйте кількість гострих кутів. Як всі знають, діти дуже активні, і в процесі гри можуть нашкодити собі. Щоб нічого подібного не сталося, важливо підбирати максимально безпечні матеріали і меблі. Зокрема, звернути увагу на меблі без кутів. До того ж важлива екологічна безпека. Це правило стосується не тільки будівельних матеріалів, але і меблів. Зокрема, бажано звернути увагу на міцність меблів для дитячої. Вона повинна бути максимально міцна.  Двері. Здавалося б, двері повинні бути, і все – більше від них нічого не потрібно. Але насправді є кілька нюансів, які батьки повинні врахувати. Зокрема, вибирати моделі які не замикаються зсередини, особливо для маленьких дітей. На жаль, ситуації, коли малюки випадково замикали двері і не могли їх відкрити без сторонньої допомоги, не рідкісні. Але ось у випадку з підлітками двері які замикаються з середини вже не знаходяться під забороною. Все ж навіть у дітей має бути особистий простір. Безпека. Зверніть увагу на електричну проводку. Вона повинна бути надійно прихована в стіні або підлозі. Розетки також бажано заховати. Для цього підійдуть захисні заглушки або спеціальні шторки. На вікнах також повинен бути спеціальний захисний механізм.  Особливі матеріали і технології. Сьогодні будівельний ринок пропонує безліч оригінальних і незвичайних варіантів матеріалів і технологій, які можна використовувати при оформленні дитячої кімнати. Однією з найцікавіших є технологія екологічної підлоги. Її особливість в теплоті покриття навіть без централізованого опалення. Такими називають дерев'яні або пробкові матеріалим і т.п. Ковролін, звичайно, приємніше і м'якше, але він швидко зношується і сильно збирає пил, що не дуже добре для дитини. Що стосується стелі, то натяжні моделі також є не кращим варіантом. Натомість можна використовувати звичайну штукатурку, покрити її ґрунтовкою і пофарбувати акриловою фарбою. Так більше шансів уберегти дитину від алергії і т. п.

Також в обробку можна привнести багато чого цікавого. Наприклад, використовувати декоративні елементи, щоб зробити приміщення більш цікавим. З цією метою відмінно підійдуть різноманітні наклейки, в тому числі інтер'єрні. А їх великий плюс в тому, що розглядаються декоративні елементи з легкістю знімаються.


Переглядів: 4555
Поширень: 0

Останні новини