Звернення міського голови Сергія Моргунова до вінничан

Шановні вінничани!

Світ, Україна і ми маємо великі виклики через оголошену пандемію нового коронавірусу.

Тому маємо адекватно реагувати на ситуацію. Не панікувати, а бути свідомими та відповідальними не лише за себе, але й за оточуючих.

В Україні до кінця місяця запроваджені карантинні заходи. Відповідно, у Вінниці уже припинено навчання в усіх навчальних закладах. З понеділка припиняють свою роботу всі дитячі садки. Звертаюся до батьків - ваші діти повинні бути вдома, а не в місцях масового скупчення людей.

Звертаюся до роботодавців - з розумінням поставитись до працівників, в кого є діти дошкільного віку. Переглянути графіки роботи, по можливості надати відпустки, організувати дистанційні форми роботи.

Закликаю бізнес та підприємців - на період карантину призупинити роботу усіх розважальних, спортивних, культурних закладів. Я розумію, що це важкий крок для вас. Але це світовий досвід у стримуванні поширення коронавірусу.

Звертаюся до всіх вінничан: в першу чергу берегти себе та оточуючих і дослухатись до рекомендацій лікарів!

А тим, хто приїхав з країн, де зафіксовано спалахи коронавірусу, при перших ознаках респіраторних захворювань слід звернутись до свого сімейного лікаря. В разі його відсутності - телефонувати 103 або 15-60. В жодному випадку - не їхати до лікаря громадським транспортом, щоб не наражати на небезпеку інших. Лікар приїде до вас додому. І ні в якому разі не займайтесь самолікуванням.

Що робимо ми як міська влада і як ми готуємось до боротьби з коронавірусом. Ми посилили санітарну обробку та дезінфекцію громадського транспорту, Прозорих офісів та інших комунальних установ.

Ми закупили для наших медиків засоби індивідуального захисту та формуємо резерв ліків, респіраторів, масок, захисних костюмів.

Сьогодні я дав доручення додатково закупити спеціальне медичне обладнання, зокрема, апарати штучної вентиляції легенів для створення нових місць інтенсивної терапії в інфекційному відділенні 1-ї міської лікарні.

Я дав доручення департаменту житлового господарства відпрацювати з управляючими компаніями та ОСББ питання посилення дезінфекції у під'їздах житлових будинків.

Ситуація в місті контрольована. Але хочу наголосити: від дій кожного з нас залежить, як ми впораємося з цим великим викликом.

Бережіть себе та своїх близьких!




Переглядів: 3720
Поширень: 6

Останні новини