Станом на 19 березня 2020 року коронавірусу на території області не виявлено

Станом на сьогодні, 19 березня, в Вінницькій області вірусологічною лабораторією обласного лабораторного Центру уже протестовано біологічний матеріал від 8 осіб з підозрою на Covid 19. Як результат - не підтверджено жодного випадку на захворювання спричиненого коронавірусною інфекцією.

Проте маємо знову одну нову підозру на Covid -19. Особа прибула із епідемічної території. Пацієнт з підозрою на Covid -19 перебуває на стаціонарному лікуванні в боксованій палаті під постійним медичним спостереженням. На даний час стан пацієнтів стабільний. Визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом.

Зараз в Україні зафіксовано та лабораторно підтверджено 16 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, із них – 10 в Чернівецькій області, 1 – в Житомирській, 4 – Київська область та м. Київ, 1 – Донецька область.

На сьогодні на лікуванні у лікарнях інфекційних відділень області перебуває 191 осіба з гострими респіраторними захворюваннями та 73 особи з вірусно-бактеріальними пневмоніями, які йдуть з наростанням.

Наголошуємо на необхідності дотримуватись належних заходів безпеки: мити руки, використовувати антисептик, уникати контакту з особами з проявами гострої респіраторної інфекції, зберігати певну дистанцію при спілкуванні, не перебувати у місцях великого скупчення людей, утримуватись від поїздок тощо.

Успішний досвід інших країн показав, що саме самоізоляція – найефективнішній спосіб попередження та поширення хвороби.

Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких.



Переглядів: 4140
Поширень: 1

Останні новини