Відсьогодні у Вінниці розпочинають працювати станції Nextbike

З 19 березня у Вінниці відновлює роботу муніципальний велопрокат. У різних частинах міста на 15 велостанціях можна орендувати двоколісний байк. Як зазначив представник компанії Nextbike Україна у Вінниці Олександр Царевський, цього року сезон велопрокату розпочався на два тижні раніше у зв'язку із ситуацією в країні. 

Майже на два тижні раніше від запланованого стартував цьогорічний сезон роботи муніципального велопрокату. Таке рішення компанія Nextbike Україна ухвалила у зв’язку з Постановою Кабміну № 215 від 16 березня, якою передбачено, що на час оголошеного в державі карантину у громадському транспорті українських міст має їздити не більше 10 пасажирів в салоні. Велопрокат – це додаткова можливість добиратись на роботу і додому на час дії запроваджених обмежень. Тож вінничани можуть орендувати велосипед та доїхати у будь-яку точку міста. 

«Запуск велопрокату Nextbike у Вінниці був анонсований на перше квітня. Але, зважаючи на карантин і на те, що є обмеження стосовно кількості людей в транспорті, ми робимо «тихий запуск» станцій велопрокату  Nextbike. Станції в тестовому режимі були запущені ще два дні тому. Велосипеди, які пройшли технічне обслуговування, відсьогодні вже стоятимуть на станціях. За день-два всі 120 велосипедів мають вийти на лінію», - повідомив представник компанії Nextbike Україна у Вінниці Олександр Царевський.

Двоколісні байки оброблятимуть дезінфікуючими засобами двічі на день. Робитимуть це на станціях велопрокату. 

«Хочу додати, що у нас працюватимуть поки 14 станцій. Станція біля Петроцентру була пошкоджена внаслідок буревію на початку березня і буде запущена у квітні. Що стосується тарифікації, то вона залишається такою ж, як була», - додав Олександр Царевський

Нагадуємо, що в країні триває карантин. Тому не варто без нагальної потреби виходити на вулицю. Діти мають перебувати вдома, адже це не канікули. Подбайте, щоб рідні люди старшого віку залишалися вдома і були забезпечені всім необхідним. Бережіть себе та своїх близьких.

Довідка:

Разовий абонемент - 20 грн (перша і друга година), 50 грн/год кожна година починаючи з 3-ї.

Місячний абонемент - 250 грн: перша година безкоштовна, з похвилинною тарифікацією (поїздка  зайняла 10 хвилин - залишається 50 хвилин) друга і третя години 5 грн, далі - 50 грн година. 

Річний абонемент - діє спеціальна пропозиція на час карантину: до 5 квітня абонемент коштує 850 грн  (а не 1150 грн).  Подробиці тут


Теги: вело

Переглядів: 4117
Поширень: 0

Останні новини