У Вінниці головам ОСББ безкоштовно роздадуть 5100 спеціальних таблеток для виготовлення дезінфікуючих засобів

Сьогодні, 20 березня, у Вінниці розпочали видавати дезінфікуючі  засоби «Санідез» для оброки під’їздів багатоповерхівок, де створені ОСББ. Це засоби у вигляді таблеток, які потрібно розчинити у воді. Вони придбані за кошти міського бюджету, їх отримують голови об’єднань безкоштовно. Наразі видається засобів на п’ять днів. Про наступні етапи видачі спецзасобів головам ОСББ будуть повідомляти додатково.

Дезінфікаторами оброблятимуть поверхні дверей, поштових скриньок та підвіконня, протиратимуть поручні на сходинкових маршах, оброблятимуть кнопки викликів ліфтів а також кабіни, за допомогою оприскувача дезінфікуватимуть стіни та підлогу. Роботи проводитимуться у будинках, в яких створено ОСББ. 

«Однієї таблетки вистачає на 10 літрів, цього досить, щоб обробити один під’їзд дев’ятиповерхівки. Ми попросили голів ОСББ приходити обов’язково у масках і мати при собі печатку або документ, який підтверджує їх як голів ОСББ», - розповів начальнику відділу по розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків Ігор Іванов

Директор департаменту житлового господарства Роман Фурман додає, що це лише перший етап видачі дезінфікуючих засобів. Про наступні буде повідомлено додатково: «Наразі у нас є майже 5100 таблеток і ми їх роздаємо. Уже отримали 294  ОСББ. Найближчим часом закупимо ще 9000 і роздамо їх решті будинкам».

У будинках, які утримують управляючі компанії, прибирання із дезінфекцією уже налагоджено. Інформацією про проведену роботу можна отримати в уповноваженого по будинку.




Переглядів: 3077
Поширень: 2

Останні новини