На базі першої міської клінічної лікарні №1 створюють інфекційну реанімацію

Станом на ранок 23 березня у Вінниці не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус COVID-19. Разом з тим, лікарі посилено готуються до ймовірного поширення хвороби. Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш, на базі першої міської клінічної лікарні №1 створюють інфекційну реанімацію. В резерві медзаклади міста мають 1383 костюма біозахисту, 657 респіраторів максимального захисту, 548 захисних щитків, 81 000 одноразових хірургічних масок. Наразі триває закупівля додаткового оснащення.

«На ранок понеділка у Вінниці COVID-19  у жодної людини не виявлено. Спостерігається тенденція до зниження хворих на грип та ГРВІ – захворюваність складає 24,5% до епідпорогу.  Додам, що порівняно з минулим тижнем, рівень захворюваності на ГРВІ зменшився на 13%. На сьогоднішній день в стаціонарі міської лікарні №1 перебуває на лікуванні 55 пацієнтів з діагнозом пневмонія середньої ступені важкості. З них – 45 бактеріальних  пневмоній, вірусних - 10. За останні два дні в інфекційний стаціонар лікарні №1 осіб з підозрою на коронавірус не поступало. Всі підозри, які були, лабораторно не підтвердилися», - повідомив директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Також він зазначив, що усі медичні заклади Вінницької міської ОТГ постійно проводять роботу по підтриманню необхідного запасу засобів індивідуального захисту для персоналу та постійно його збільшують. Те саме стосується і медикаментів.

«Зараз в медичних закладах міста наявні 1383 костюма біозахисту, 657 респіраторів максимального захисту, 548 захисних щитків, 81 000 одноразових хірургічних масок,  52 000 коротких нітрилових рукавичок та більше 1000 довгих. Маємо швидких тестів на грип – 478,  тестів на коронавірус – 146 (це без тих тестів, які 21 березня разом з респіраторами для медиків передали Володимир Гройсман та Сергій Моргунов),  безконтактних термометрів – 98, ізоляційних медичних халатів – 827. Також в медзакладах в наявності є 711 літрів дезрозчину для рук, майже 925 літрів дезінфекційних засобів для приміщень», - повідомив Олександр Шиш

Нагадаємо, що Вінницька міська клінічна лікарня №1 визначена базовою для прийому дорослих, хворих на COVID-19.  Наразі тут працюють над створенням інфекційної реанімації. Додатково замовили 1250 швидких тестів на коронавірус.

«Перша міська лікарня на виконання доручення міського голови Сергія Моргунова  працює над додаткових створенням оснащених боксів і напівбоксів інтенсивної терапії. Простими словами ми створюємо інфекційну реанімацію на 25 робочих місць. Крім того, ми вже розмістили замовлення на придбання додаткового оснащення на загальну суму 19 млн грн. Йдеться про ті гроші, які виділила міська рада минулого тижня на позачерговому засіданні сесії. За ці кошти плануємо придбати 20 апаратів штучної вентиляції, монітори спостереження за станом пацієнта, шприцеві та інфузійні насоси, дефібрилятори, рентгенівський і ультразвуковий пересувні апарати. Частина обладнання вже надійшла, частину обладнання очікуємо в найближчий час. Все залежить від постачальника. Рентгенівський апарат вже знаходиться у відділенні, також замовили 1250 швидких тестів на визначення коронавірусу для лікарні №1 і майже 3000 тестів для інших закладів міста», - проінформував Олександр Шиш




Переглядів: 3968
Поширень: 0

Останні новини