Краса без салонів: вінничанки пристосовуються до життя без гель-лаку та штучних вій

Закриття салонів та кабінетів краси на карантин призвело до того, що вінничанки залишились без майстрів манікюру та лешмейкерів. Тож, індустрію краси доводиться розгортати в себе дома.

Попри карантин, нігтики мають бути доглянуті за звичним розкладом. Як правильно привести норму нігтьову пластину після покриття розповіла майстер нігтьового сервісу Наталія Павленко. «Перше, що потрібно зробити, це зняти гель-лак з нігтиків, які відросли, навіть якщо він ще достатньо міцно тримається. Для цього потрібно: рідину для зняття гель лаку, ватні спонжики, розділені на кілька частин, фольга, пилочка для нігтів та апельсинова паличка», - розповідає Наталія.

Щоб грамотно позбутись покриття потрібно дотримуватись наступних порад фахівця:

зняти пилочкою верхній шар топу; розділити ватний диск на 4 частини; на вату нанести рідину і прикласти до нігтя; одягнути в ніготь у харчову фольгу.

Вже за 7-10 хвилин лак перетвориться на сухі шкірочки, які можна зняти апельсиновою паличкою.

«Догляд за руками в період пандемії має бути більш ретельний, — зазначає майстер, - Адже ми постійно їх миємо та змащуємо дезінфекторами. Тому шкіра рук дуже пересушується. Для зволоження я рекомендую користуватись зимовим видом крему. Кутикулу також потрібно зволожувати: для неї є спеціальне масло».

А от поживити та зміцнити нігтики допоможе ванночка: пів столової ложки желатину розчинити в стакані кип'яченої води. Потім зачекати поки все охолоне і опустити нігті в суміш. Тривалість процедури – 10-15 хвилин. Робити таку спа-спроцедуру потрібно двічі на тиждень.

Професійного догляду позбавлені й нарощенні вії. Тож, доки лешмейкери на карантині, ви мусите подбати про них самостійно. Зазвичай, через 6 тижнів після процедури, клей втрачає свою дію і все «нерідне» відпаде самостійно.

Якщо ж чекати не сила і ситуація катастрофічна, потрібно взяти до уваги кілька порад. Як зняти штучне обрамлення правильно та обережно пояснює вінницький б’юті-майстер Дарія Чижикова.

«Почну з того, чого робити не можна. Нарощені вії закріплені достатньо міцно, тож варто набратись терпіння. У жодному разі не можна їх висмикувати, щоб не пошкодити повіку. А будь-яке механічне пошкодження може привести до запалення ока. Не можна проводити процедуру під час застуди, загострення алергії або кон’юнктивіту. Варто пам’ятати: штучні вії не люблять жир. Тож, чим частіше на них наносити креми, тим швидше вони розлучаться із вашими рідними», - розповідає Дарія.

Втім, найдієвішим та безпечнішим способом є використання ремуверу. Це спеціальний гель чи крем, який розчиняє клей між війками. «Він застосовується для розм’якшення клею, що використовувався при нарощуванні вій. Ремувер на час карантину можна придбати онлайн в спеціалізованому Інтернет-магазині. Він не викликає печіння очей та алергію», - пояснює Дарія.

Для ритуалу зняття вій, потрібно зручно сісти перед дзеркалом у гарно освітленому місці. «На нижню повіку ока приклейте патч. Нанесіть ремувер ватною паличкою на 5 хвилин та легенько вичісуйте штучні вії», - зазначає майстер.

Після чого вмийтесь. А от відновити та пришвидшити ріст рідних вій допоможе змащування їх рициновою олією.



Переглядів: 11669
Поширень: 43

Останні новини