Міська лікарня швидкої медичної допомоги отримала засоби захисту

Сьогодні представники спецфонду «СтопВірус» передали для персоналу лікарні швидкої медичної допомоги 2000 медичних масок, 80 щитків різного типу, 3 оприскувачі, 30 літрів дезінфікатора Полідез та 50 захисних костюмів. 

У лікарні швидкої медичної допомоги є сім хірургічних відділень, дві реанімації, інсультне відділення, міський травмпункт і досить потужне відділення екстреної невідкладної допомоги. Це відділення щодоби приймає приблизно 160 пацієнтів: 60 – травмпункт, 100 – відділення екстреної невідкладної допомоги.

Враховуючи те, що на сьогоднішній день неможливо охопити всіх мешканців дослідженнями на наявність коронавірусу, а у людей є інкубаційний період даної патології, індивідуальний захист співробітників ШМД, які працюють з усіма пацієнтами, є надважливим. 

«У березні на придбання засобів індивідуального захисту нам були виділені кошти з міського бюджету. На разі ми проводимо закупівлю по спрощеній процедурі досить швидко, але, на превеликий жаль, оптові постачальники фізично не можуть привезти все те, що нам потрібно. Тому ось така допомога зараз є вкрай важливою для нашої лікарні. Ми сьогодні отримали в основному засоби індивідуального захисту і дуже потрібні дезінфікуючі розчини. З цими засобами ми зможемо працювати я думаю навіть при інтенсивному  навантаженні не менше 10 днів. За цей період дійдуть і наші замовлення», - розповів медичний директор лікарні швидкої медичної допомоги Богдан Трохименко.

«Як не крути, але ми розуміємо, що епідемія продовжує поширюватись на території міста. Зараження можуть відбуватися всюди, тому  і такі медичні заклади як лікарня ШМД потребують захисту. В будь-який момент сюди можуть потрапити хворі, які мають коронавірус. Тому ми сьогодні, в рамках ініціативи «Стоп вірус», яку підтримує велика кількість небайдужих громадян, вирішили передати  допомогу до цієї лікарні. Ми передаємо дві тисячі разових масок на три відділення, дезінфікуючі засоби, оприскувачі, відповідні захисні костюми 50 штук, захисні щитки. Щоб і в прийомі звичайних хворих медики могли користуватись цими речами. Першу партію допомоги цій лікарні ми привезли минулого тижня – то були півтори тисячі респіраторів другого класу захисту. Але ми розуміємо, що це такі речі, які потрібно поповнювати постійно», - сказав голова наглядової ради Благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський

Усі вінничани можуть долучитися до благодійного збору коштів на потреби медичної галузі.  Щодня ФГ «Подільська громада» на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє, скільки коштів зібрано і хто їх перерахував. 

Рахунки для внесків:

Благодійна організація Благодійний фонд  «Подільська громада»,

Код ЄДРПОУ 35904183,

UA103026890000026003055353304

ВIННИЦЬКА ФIЛIЯ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)

Або

р/р UA263204780000002600202188653 в АБ «Укргазбанк» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)




Переглядів: 4446
Поширень: 1

Останні новини