Як відбувається контроль за тими, хто повернувся з-за кордону та чи дотримуються вони правил самоізоляції?

Наразі у  Вінниці знаходиться 224 людини, що повернулися з-за кордону після 12 березня. Всі вони отримали пам’ятки про правила самоізоляції. Медичні працівники у них взяли письмову згоду щодо дотримання вимог карантину для такої категорії людей. Контроль за їхнім станом здоров’я та дотримання правил здійснюється медичними працівниками та контролюється працівниками поліції. 

З 18 березня до адміністративної відповідальності у Вінниці було притягнуто три особи, які порушували правила самоізоляції.  Людям, які знаходяться на самоізоляції, працівники поліції телефонують кілька разів на день. Або працюють по принципу Польщі: під’їжджають до будинку і просять, щоб людина виглянула у вікно, чи вийшли на вулицю. В більшості люди дотримуються правил самоізоляції. 

«Звертаюся до всіх вінничан, якщо вам відомо, що хтось із ваших знайомих, рідних чи близьких був закордоном і не дотримується правил самоізоляції, відразу повідомляйте службу 15-60, а також поліцію по телефону 102.  Від нас самих залежить, наскільки ми достойно пройдемо усі виклики, пов’язані з коронавірусом», - сказав Сергій Моргунов




Переглядів: 4153
Поширень: 0

Останні новини