Лялечки з характером. Фея, єдинорог, фотограф, співачка в міні-копіях - руками вінницької майстрині

Декретна відпустка для багатьох матусь допомагає відкрити в собі приховані таланти. Хтось починає малювати, хтось створює колекцію вишитих картин, хтось починає пекти тістечка та інші смаколики тощо. Вінничанка Тетяна Савицька, яка працює в б’юті сфері, під час декретної відпустки почала створювати ексклюзивні інтер’єрні лялечки у різних «образах». Тож у вільний час, якого наразі вдосталь, вона створює міні-копії майбутніх «мам» на замовлення. У її колекції – ляльки-співачки, ляльки-фотографи та багато інших неповторних ляльок. Її творіння «розлітаються» не лише по Україні, а й «переїжджають» до нових власниць за кордон.

«Взагалі я завжди була «творчого складу», вчилась на художника-модельєра одягу, але по професії не працювала. Я за фахом – перукар-колорист. Стригти почала років 12 назад і є успішним майстром, записи за місяць-півтора до мене були. А ляльки почала шити, коли завагітніла. І може тому, що це була дівчинка, мене потягнуло на романтичне і світле», - розповідає Тетяна.

Тетяна настільки захопилась новою справою, що почала шити на замовлення. Зараз майстриня в декретній відпустці з молодшою донечкою, тож, каже, потрібно реалізовувати свій творчий потенціал.

Пара чорних крапок замість очей, рум'яні щічки та «няшний» образ в поєднанні з гарним відчуттям стилю. Так, ляльки, не виражаючи емоцій, передають настрій свого «оригіналу».

«Образи народжуються від розповіді про ту людину, якій ляльку замовляють. Її захоплення, зовнішність. Завжди прошу декілька фото, щоб «відчути» людину, - додає Таня, - Спершу я шию частини тіла, потім - малесенький одяг та взуття у відповідному стилі: здебільшого це поєднанням кількох стилів одразу».

Обов’язково кожна лялечка має свою, неповторну зачіску. Тут Тетяні допомагає професія перукаря-колориста.

Завершують образ прикраси, сумки, окуляри, ланцюжки та інші атрибути, які характеризують власницю.

Так кожна «дитина», яку створила Тетяна, схожа на майбутню «маму».

Загалом, в руках Тетяни «народилось» близько сотні ексклюзивних ляльок. Це маленькі принцеси, дівчатка-однороги та дорослі жінки у у дитячому форматі.

Щоправда, жодної собі майстриня не залишила. Адже їх розкуповують, щойно фото ляльки потрапить в мережу. Крім того, близько двох десятків авторських ляльок Тетяни вже "проживають" за кордоном, зокрема в Італії, Португалії і Польщі, Америці і Росії.

А нещодавно колекцію виконаних під замовлення «крихіток» поповнила Тіна Кароль. Міні-копію співачки замовили з Дніпра. Дівчина готується після карантину поїхати на концерт «зірки», щоб зробити їй такий ексклюзивний подарунок.

Також Тетяні замовили міні-копію Юлі Савіної з гурту   "The Hardkiss"



Переглядів: 4265
Поширень: 0

Останні новини