Володимир Гройсман: На позачерговому засіданні Парламенту потрібно ухвалити підвищення зарплат нашим «тихим» героям – аптекарям, транспортникам і продавцям

Держава, шляхом ухвалення відповідних рішень – передусім на рівні Верховної Ради - має підтримати людей, які сьогодні позбавлені роботи й доходів, пенсіонерів, які є в групі ризику, і підтримати підприємства. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав Прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман.

За його словами, треба відзначити «тихих героїв» - працівників магазинів, заправок, аптек, водіїв громадського транспорту. «Було б справедливо, аби держава, на додаток до їхніх зарплат, виділила «плюс» 22%. Щоб вони відчували фінансову підтримку», - запропонував Володимир Гройсман.

За його словами, для людей, які втратили роботу через карантин, підтримка має становити 4723 грн.

"Треба ухвалити рішення, щоб ці люди отримали підтримку хоча б на рівні мінімальної зарплати. А для тих підприємств, які не мають можливостей працювати, треба пропрацювати програму нульової ставки по кредитах. Можливості є", - зазначив Володимир Гройсман.

Він наголосив, що економічні виклики мають бути серйозно сприйняті державою, і має бути план виходу з криз, з якими стикається країна.



Переглядів: 2146
Поширень: 4

Останні новини