Скільки коштує лікування від коронавірусу

У Вінниці видужали від коронавірусної хвороби вже 6 вінничан. Відповідно, лікарі вже мають перші дані про вартість лікування важких та середніх випадків ускладнення від COVID-19.

Вони зазначають, що лікування залежить від особливостей перебігу захворювання, наявності супутньої патології та ускладнень. 

Більше 90% медичних препаратів, які передбачені «Національним переліком основних лікарських засобів», - наявні у медичних закладах Вінниці, і пацієнти їх отримують безкоштовно. В лютому з міського бюджету було додатково виділено гроші з міського бюджету на поповнення запасів медикаментів.

На шести випадках одужання достовірну статистику по вартості лікування від коронавірусу порахувати неможливо. Але попередньо за наявними розрахунками на сьогодні використано медикаментів та виробів медичного призначення за гроші міського бюджету: у випадку важкого перебігу – 32 тис грн, у випадку середнього ступеню – 18 тис грн.

«Національний перелік основних лікарських засобів» не враховує частину медикаментів, які використовуються для лікування хворих на коронавірус згідно затвердженого МОЗ протоколу лікування. Наприклад, сучасних противірусних препаратів та антибіотиків 4-5 покоління. Тому лікарні не мають права їх закуповувати за бюджетні гроші. Ці препарати надходять від благодійних організацій, волонтерів. Частково їх купують пацієнти. 

Для людей, які перебувають на самоізоляції, маючи легкі прояви хвороби, симптоматичне лікування призначають сімейні лікарі. Як правило, це препарати, які наявні в «домашніх аптечках». В таких випадках люди лікуються власним коштом.



Переглядів: 5665
Поширень: 5

Останні новини