Християни західного обряду сьогодні святкують Великдень

Частина християн у Вінниці вже почала святкування Великодня. Римо-католики та протестанти, які живуть за григоріанським календарем, відзначають свято Воскресіння Христового. Вони стали перші, хто спробував відзначати Великдень за новими традиціями.

Перед святкуванням одного з найбільших свят Воскресіння Христового, у християн західного обряду тривав 40 денний піст. Святкування розпочалося в Страсну суботу, коли в католицьких храмах відбулось богослужіння онлайн. Перед початком Надвечір'я Пасхи запалився пасхал - свічка, вогонь який колись роздавали всім християнам. Проте цьогоріч вперше в історії скасували всі масові заходи навіть у Ватикані.

Папа Римський Франциск провів великодню службу в Соборі Святого Петра, церемонія завершитлась урочистим благословенням Urbi et orbi - папським посланням з нагоди свята. Однак, замість очного послання він звернувся в режимі прямої трансляції з особистої бібліотеки

Освячували цього року кошик так, як це робили перші християни. За словами отця Олександра Кусого, кожен батько для своєї родини є і священиком і єпископом. Тож обряд можна було провести старшим чоловікам у родині, за допомогою свяченої води. До сповіді віряни ходили цілий тиждень напередодні Воскресіння Господнього. Представники церкви дотримувались усіх правил карантину.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній, предстоятель Православної Церкви України, звернувся до вірян із закликом дотримуватися карантину та залишатися вдома вдома і на Вербну неділю, і на Великдень.



Переглядів: 5113
Поширень: 2

Останні новини