Нідерландські тюльпани відкрили у Вінниці квітковий сезон

На кілометровій алеї Фонтанної площі зацвіли тисячі тюльпанів. Білі, рожеві, фіолетові та червоні квіти прикрасили Центральний парк.

40 тисяч саджанців висадило підприємство «Вінницязеленбуд», днями з них заквітла половина. Весняні квіти до Вінниці завезли з Нідерландів. Щоправда, цьогоріч, насолодитись красою тюльпанів та поповнити камери мобільних квітковими селфі – поки ще не вдасться через заборону відвідування парків та скверів. Такі обмеження запровадили, щоб убезпечити людей від COVID-19.

За словами директора КП «Вінницязеленбуд» Ігоря Любовського, щороку сімейство тюльпанів поповнюватиметься на 20 тисяч квітів. 

З історії:

Назва «тюльпан» пов'язана з османсько-перським словом «тюлбенд» – тканиною, яку використовували для головних уборів – тюрбанів. А тюльпан був схожий на зав’язане на голові полотно.

Наприкінці 16 століття тюльпани з'явилися в Голландії. Традиція квітникарства в цій країні дожила і до наших днів. Сьогодні там щороку вирощується близько трьох мільярдів цибулин тюльпанів, два з яких йдуть на експорт.

Сьогодні у Нідерландах є знаменитий парк тюльпанів – Кекенгоф, на території якого зібрано понад 7 млн квітів.




Переглядів: 8930
Поширень: 2

Останні новини