У Вінниці меншає людей, які лікуються від COVID-19 у стаціонарі

На сьогодні у Вінниці з початку епідемії зареєстровано 161 лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом. 37 людей вже одужали. Серед них 3 дітей та 16 медичних працівників. Нараз на COVID-19 хворіє 124 людини.

На стаціонарі в медичних закладах лікують 15 вінничан (12% захворілих), ті, хто має легкий або безсимптомний перебіг, лікуються амбулаторно вдома – 109 пацієнтів (88%).

Загалом під контролем сімейних лікарів перебуває 634 особи. В тому числі  це 97 громадян, які повернулись із країн зі спалахом COVID-19, 428 – члени їхніх сімей та контактні громадяни, які віднесені до групи ризику інфікування коронавірусом.

Зняті з обліку після проходження двотижневої самоізоляції та не захворіли 833 особи.

16 мобільних бригад, які працюють у центрах первинної медико-санітарної допомоги, починаючи 3 квітня уже здійснили 751 виїзд до вінничан х підозрою на COVID-19 та відібрали 1436 зразків для ПЛР-тестів.

Зафіксовано випадок захворювання на коронавірусну інфекцію в працівниці фабрики «Володарка». Обласний лабораторний центр протестував методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) всіх контактних та потенційно контактних працівників підприємства (більше 200 людей). Позитивний результат тестів виявлено у 7 випадках. На фабриці була проведена дезінфекція, і підприємство зараз працює в штатному режимі. 

Міські заклади охорони здоров’я продовжують отримувати замовлення за кошти бюджету громади по засобах захисту та дезінфекції. 

«Протягом останнього тижня у міські заклади охорони здоров’я в рамках закупівель за кошти міського бюджету надійшло респіраторів 500 FFP3, костюмів біозахисту – 1225 одиниць, 7 пристроїв очищення та знезараження повітря. Крім того, для ЦМтаД придбано 4 дезінфікуючі рамки на вхід. Сьогодні після обіду очікується  близько 4 тисяч респіраторів другого рівня захисту», - розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов

Також уже виконала замовлення щодо пошиття 7300 захисних костюмів фабрика «Поділля». Наразі її працівники приступили до пошиття нового замовлення міської ради – відшиву 8 тисяч ізоляційних халатів для медиків. Завершено пошиття 10 тис. костюмів біозахисту на фабриці «Володарка».  




Переглядів: 4216
Поширень: 3

Останні новини