Тримаємо форму не виходячи з дому

З самого дитинства ми регулярно чуємо гучні фрази про користь та необхідність занять спортом. Нас переконуюсь, що здоровий дух може жити виключно у здоровому тілі, що спорт – це справжні ліки проти деградації, а також засіб для повномасштабної боротьби з алкоголізмом та наркоманією.

В нашому суспільстві стає все більше популярним бути здоровою, гарною та успішною людиною. Але, на жаль, ритм життя сучасної людини найчастіше не дозволяє дотримуватись здорового образу життя. Неправильне харчування, за надто напружений ритм життя, тривоги та хвилювання – все це призводить до порушень природного балансу у нашому організмі.

І тут на допомогу нашому організму приходить фітнес, дійсно, навіть невеликі, але регулярні фізичні навантаження корисні для нашого організму. Особливо приємно, що заняття фітнесом не потребують якихось над зусиль, кожен може вибрати будь-який вид занять слушний для нього. Навіть щоденні часові піші прогулянки на свіжому повітрі укріплюють наш організм, серцево-судинну і дихальну систему та сприяє поліпшенню настрою.

В будь-якому місті існує багато спортклубів, де можна вибрати цікавий для вас вид фізичних навантажень. Наприклад, аеробіка – ритмічні рухи стимулюють дихальну систему, допомагають підтримувати фігуру в тонусі, підвищують витривалість та працездатність організму, а також допомагають боротись з емоційними стресами. Ще як різновид фізичних навантажень – це заняття на турніках, вони укріплюють та розвивають м’язи спини, шиї, плечей, рук, грудної клітини, м’язи черевного преса прямі та косі.

В Україні вже подовжили карантин у зв’язку з коронавірусом, який, скоріше за все, буде далеко не останнім. З’явились обмеження з походами до спортзалу та спортивних майданчиків. В даній ситуації виникає питання: як не втратити форму? Ну, а як можна найкраще згаяти час в часи карантину, звісно це робота над власним тілом. Особливо в період набору маси тіла та постійного заглядання до холодильника впродовж віддаленої роботи.

Гарна новина в тому, що карантин все одно закінчиться, та вже влітку доведеться червоніти за зайві кілограми на пляжі. Але спортивні майданчики та спортзали, це не єдиний спосіб тримати себе в формі та придати своєму тілу неперевершений вигляд. Наразі ми розповімо про перелік найкращих вправ для фітнесу дома:

Каланетика, вправи направленні на розтягнення та скорочення м’язів. Ці вправи допоможуть схуднути та зменшити об’єми тіла, поліпшити поставу та зміцнити м’язи. Пілатес, вправи розслаблення та правильного дихання. Допомагають зміцнити хребет, поліпшує координацію та баланс тіла. Йога – дихання та медитація. Відновлює фізичну та душевну рівновагу в організмі.

А також різноманітні танці живота, шейпінг, степ-аеробіка, стретчинг й т.п. Всі ці види вправ не потребують великих витрат, адже для них не потрібно дороге спортивне спорядження.

Також є великий асортимент різноманітних спортивних споряджень, які допоможуть підтримувати своє тіло в тонусі не виходячи з дому, і ось деякі з них:

Стрічковий еспандер. Підходить для тренувань різних груп м’язів, завдяки середньому рівню спротиву гумової стрічки, такий еспандер можна використовувати як для легкої розминки, так і для силових тренувань. Скакалка. При правильному та регулярному використанні скакалки – це відмінний інструмент для жиро спалювання та кардіотренувань, а також вправ для зміцнення м’язів ніг та пресу. Гантелі. Жоден фітнес у себе вдома не обійдеться без набору легких гантелей, які можна використовувати для посилених тренувань та зміцнення суглобів. Гімнастичний килимок. Універсальний мат для занять фітнесом та йогою, який просто зобов’язаний бути в кожного гарного спортсмена. Килимок допоможе розвинути гімнастичні здатності власного тіла. М’яч для фітнесу та гімнастики. Гімнастичний інвентар для силових вправ, фітнесу, лікувальної та розвивальної гімнастики, а також для дітей та вагітних жінок. Вправи з цим спорядженням розвивають координацію, зміцнюють м’язи спини, формують правильну поставу, розвантажити суглоби, спалити калорії та підтягнути форму всього тіла. Ролик для преса. Цей тренажер для прокачування пресу, допоможе не стидатися за свій оголений торс влітку. Крім м’язів живота, тренажер дозволяє розподілити навантаження на плечі, біцепс та тріцепс, а поворотний механізм зменшить стомлюваність та дозволить не витрачати зусилля на неефективні рухи.

Звичайно, фізичні навантаження допоможуть виглядати на всі 100 відсотків, особливо, завдяки спортивному спорядженню, але не треба забувати про правильне харчування, слідкувати за своїм зовнішнім виглядом та станом здоров’я. І тоді, коли коронавірус відступить ваша фізична форма буде неперевершеною на заздрість знайомим. Робіть вірний вибір, як провести плідно час впродовж карантину, з користю для здоров’я.


Переглядів: 2321
Поширень: 0

Останні новини