Як вибрати бойлер для квартири

Причин, через які споживачі залишаються без гарячої води безліч: від відсутності послуги як такої до довготривалого ремонту мережі або навіть відключення за несплату боргів сусідами. Такої прикрої ситуації легко позбутись, якщо придбати електричний бойлер в компанії «Клімат контроль». Її фахівці допоможуть обрати оптимальний варіант обладнання з урахуванням всіх індивідуальних параметрів сім'ї та домогосподарства.

Як вибрати оптимальну модель водонагрівача

Найважливіші критерії вибору:

    Об'єм резервуара. До 30-ти літрів вистачить на одну людину. До 80-ти — для двох. Для більших родин рекомендується водонагрівач з ємністю 100 л. В залежності від плану квартири часто найбільш рентабельним є варіант встановлення двох агрегатів: на кухню та у ванну. Установка: горизонтальна або вертикальна. Для маленького помешкання найкраще розташування — горизонтальне під стелею. До того ж у горизонтальних вода швидше нагрівається. Форма прилада: циліндричний чи плаский. Циліндричні найбільш поширені завдяки широкому модельному ряду та низькій ціні. Але вони займають багато місця та не дуже естетичні. Прямокутні дорожчі, але займають мало мясця, монтуються у меблях, товста ізоляція зберігає тепло. Слім-нагрівачі найбільш сучасні та технологічні, схожі за формою на стандартні, але дуже компактні і ефективні. Матеріал бака: нержавіюча сталь або емаль. Бак — головний компонент обладнання і його ремонт або заміна можуть бути недешевими. Обидва матеріали мають плюси та мінуси. Слід звернути увагу на гарантійний строк і обрати ту модель, в якої строк довший. ТЕН: мокрий або сухий. «Мокрий» ТЕН схожий зі звичайним кип'ятильником і на ньому збирається накип. Поступово зростають час нагрівання та витрати електроенергії. В сухого ТЕН-а немає контакту з водою, тому не має такої проблеми. Вони сучасні, технологічні і економічні, тому користуються популярністю і витісняють з ринку моделі з «мокрим» ТЕН-ом. Потужність приладу та час нагрівання води. Бойлера проточного типу до 5 кВт достатньо для кухні, це півтора літра гарячої води у хвилину, від 6 кВт — для душа, 20 кВт — для всієї квартири. Розрахунки накопичувального обладнання більш складні і потребують консультації фахівця. Для комфортного використання треба звернути пильну увагу на ці параметри.

Також важливими є економічність застосування, комфортний тип управління для кожного користувача (механіка або електроніка) і додаткові опції, але це дуже індивідуально.

Як економити електроенергію з бойлером

Питання економії електроенергії для сьогодення дуже актуальне і перш за все стосується обладнання, яке споживає його багато, як бойлери. Але є достатньо методів, які допомагають не витрачати зайвої енергії. Треба ретельно обдумати стратегію використання агрегату в умовах своєї оселі та з урахуванням інтересів, звичок членів родини та режиму дня.

Бойлер вимкнутий на ніч, зекономить декілька десятків кіловат на місяць. Також важливо не нагрівати воду більш 60 градусів. За розрахунками — це оптимальна температура для економного використання. Від місця установки приладу залежить довжина шляху нагрітої води до крану: чим ближче, тим економніше. Дуже ефективні для збереження набутого тепла чохли з пропилену на трубах і фітингах.

Якщо встановити розетку з таймером, то в заданий час електрика відключається, і коли всі на роботі і у школі бойлер не працює. Потрібний час відключення залежить від того, чи будуть знаходитись у квартирі споживачі. В кожної сім'ї свій розклад життя і відповідно до нього потрібно налагодити режим роботи бойлера.

Також у нагоді буде двозональний лічильник електроенергії. В нічний час вартість енергії знижується майже вдвічі. Тому, якщо виставити початок нагрівання ближче до ранку, то вода нагріється економно і як раз до того часу, коли родина прокинеться і буде готуватись до робочого дня.

Своєчасний догляд за всіма внутрішними компонентами приладу — дуже важливо. Якщо на ТЕН-і буде накип, то це посприяє не тільки великим витратам електроенергії, але й швидкому зносу приладу. Тоді він не прослужить весь експлуатаційний час без проблем і зайвого ремонту.

Сучасний ринок пропонує велику кількість різноманітних моделей водонагрівачів, які полегшують побут і забезпечують високий рівень комфорту життя. Вони високопродуктивні, екологічні, безпечні і легкі в використанні. Є можливість підібрати електробойлер на будь який бюджет і вимоги користувача.

Правильний вибір оптимального приладу по всіх параметрах дуже важливий, бо він гарантує довготривалу роботу весь період експлуатації, відсутність зайвих витрат та клопоту. Користувачу необхідно обдумати свої вимоги до обладнання та порадитись з фахівцями, які запропонують найкращій варіант.


Переглядів: 2497
Поширень: 0

Останні новини