Міністра Олексія Чернишова вразила реконструйована в минулих роках вулиця Замостянська

Ще одним об’єктом у місті, який вчора міський голова Сергій Моргунов показав  Міністру розвитку громад та територій України Олексію Чернишову, - стала вулиця Замостянська. Комплексну реконструкцію якої було проведено у 2018-2019 роках.  

Загальна площа реконструкції – 54 тис. м2. Роботи проводились комплексно. Трамвайні колії облаштували за технологією «оксамитового шляху», провели заміну усіх підземних комунікацій, оновили тротуари та проїжджу частину, встановили нові павільйони на зупинках громадського транспорту, а самі зупинки виконані у вигляді підвищеної платформи на трамвайних зупинках. Тут також влаштували велодоріжки, оновили пішохідну зону, обладнали її новим освітленням та сучасною підсвіткою. Вздовж неї висадили понад 450 молодих дерев – удвічі більше, ніж росло тут до реконструкції вулиці.

Реалізація проєкту відбувалась за кошти міського бюджету у співфінансуванні з державним бюджетом (з бюджету громади було профінансовано 105,65 млн грн, з держбюджету – 50,65 млн). 

Після побаченого представник Уряду відзначив, що цей проєкт є гарним прикладом ефективної  співпраці місцевої влади Вінниці із Державним фондом регіонального розвитку.

«Я взагалі вражений тим, що було зроблено у місті. Це дуже гарний приклад співпраці Державного фонду регіонального розвитку та місцевої влади. Я впевнений, що такий проєкт має бути прикладом для інших, - сказав Олексій Чернишов. – Я поїду з чітким розумінням того, що на наступний рік ми повинні передбачити більше грошей на ремонт та будівництво доріг Вінницької області». 

Він також зауважив, що допомога державного бюджету в розвитку місцевих та обласних об'єків залежить в першу чергу від якості проектів з боку місцевої влади. «На Вінниччині я побачив, що є підготовлені проекти, в котрі фонд регіонального розвитку може вступати як учасник. Це мене дуже задовольняє», – сказав Міністр розвитку громад та територій України.    

У 2016-2019 роках у співфінансуванні з Державним фондом регіонального розвитку у Вінниці було реконструйовано Київський міст, транспортну розв’язку на площі Гагаріна, вул. Замостянську, просп. Космонавтів тощо. 



Вулиці: ЗАМОСТЯНСЬКА


Переглядів: 5073
Поширень: 0

Останні новини