У Вінниці створюють будинок сімейного типу

Під час чергової сесії 23 серпня депутати ухвалили зміни до бюджету,пов’язані з надходженням державних субвенцій. Завдяки яким у Вінниці незабаром відкриється перший будинок сімейного типу, а також 5 дітей-сиріт та позбавлені батьківського піклування отримають житло. А ще виділили кошти з бюджету громади на лікування хворих на цукровий діабет.

«Це важливе рішення, в якому ми визначаємося із виділенням ресурсу для лікування хворих на цукровий діабет - це близько 5 млн грн коштів міського бюджету.Ще 11 млн грн завдяки підтримці держави - компенсація на житло для окремих категорій населення, в тому числі родин загиблих АТО та ряд інших питань», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Зокрема, понад 6 млн грн надійшли від держави на придбання квартир для дітей-сиріт та осіб з їх числа, а також на приміщення для будинку сімейного типу, який планують створити найближчим часом.

«Другий рік поспіль, напевно вперше за часи Незалежності, коли держава звернула на це увагу, а саме - Кабінет Міністрів України виділив кошти на придбання житла для дітей-сиріт та для створення будинків сімейного типу. Вже другий рік поспіль ми користуємся цією субвенцією і завдячуючи їй купуємо житло та розподіляємо відповідно до черги. В минулому році ми придбали 5 квартир для осіб з числі сиріт, які розподілили. В цьому році - також 5 квартир і крім того створюємо будинок сімейного типу. Ми придбали житловий будинок, який повністю підходить під те, щоб створити будинок сімейного типу. У нас є кандидати, які готові сьогодні всиновити до 10 дітей. Найближчим часом ми плануємо його відкрити. Держава сьогодні налаштована на те, щоб діти виховувалися у сімейних формах виховання. Для Вінниці це буде перший будинок сімейного типу», - каже заступник міського голови Галина Якубович.

Ще 11 млн грн субвенції з державного бюджету, які отримала Вінниця, виділені на грошову компенсацію за житло для окремих категорій населення відповідно до законодавства. Це родини загиблих учасників АТО, загиблих учасників бойових дій на території інших держав, а також внутрішньо переміщених осіб-учасників АТО.




Переглядів: 1726
Поширень: 0

Останні новини