Найбільші птахи на планеті, які мешкають у Вінниці, знайшли опікунів

Вінницький підприємець став опікуном одразу шістьом птахам-гігантам, які мешкають у Подільському зоопарку. Відтепер власник ветеринарної аптеки Анатолій Шкурак буде меценатом для страусів двох видів: трійки австралійських і трійки африканських.

Про ще одних покровителів тварин розповіли на фейсбук-сторінці звіринцю.

Подільський зоопарк та Анатолій Шкурак розпочали процедуру укладення договору опіки. Власник ветеринарної аптеки готовий допомагати підопічним птахам всім необхідним. 

Він розповів, що страусів «взяв під своє крило» невипадково. З цими птахами з Подільського зоопарку доля його звела кілька років тому.

«Спочатку я думав взяти під опіку хижаків, але потім згадав, як кілька років тому допомагав зоопарку у транспортуванні страусів. Це було 14 лютого, в День Закоханих. Ніби сама доля звела мене з цими птахами. І тоді я подумав: раз так трапилось, значить, це недаремно. Я тоді вперше так близько побачив цих птахів. Євгеній Михайлович (директор зоопарку — прим. авт.) тоді мені показав, як з ними обходитись, бо ж це незвичайна птаха. Це боєць. Багато хто заводить страусів, а потім отримує травми, бо не знає, як з ними обходитись», — розповідає Анатолій Шкурак.

Наукова назва страуса в перекладі з грецької означає «горобець-верблюд». Страуси — дуже норовливі птахи. Вони завжди захищають свою територію.

Опікун пообіцяв допомагати пернатим велетням ліками, засобами для профілактики екто- та ендопаразитів і, звісно, кормом для страусів.

Нагадаємо, долучитись до спільної справи, та стати опікуном улюбленої тварини з колекції Подільського зоопарку може організація будь-якої форми власності або окрема людина. Допомагаючи тваринам Подільського зоопарку, учасники Програми «Візьми тварину під опіку» допомагають у збереженні та відновленні різноманіття тваринного світу.

З питань участі у Програмі опіки звертайтесь на E-Mail: zoopark.vn@gmail.com

Фото - з Фейсбук Подільського зоопарку.



Переглядів: 5458
Поширень: 1

Останні новини