#стопкультурнийкарантин: Вінниця засяє вогнями підтримки культури в Україні

Сьогодні ввечері о 22.00 вся Україна засяє вогнями на підтримку культурних заходів. Вінниця, яка щороку приймає тисячі гостей на своїх святах, теж не залишиться осторонь.

На площі біля Вінницької міської ради свої вогні-нагадування запалять міжнародні фестивалі Operafest Tulchyn, Vinnytsia Jazzfest, Contemporary music days in Vinnytsia, компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ», «Афіша Вінниці», магазин музичних інструментів «Метроном» та провідні вінницькі культурні діячі та провідні вінницькі культурні діячі.

Організатори акції в соціальній мережі Facebook проанонсували дану подію. 

Ми не німі, але нас не чують! Якщо нас не чують, то нас побачать! Пандемія Covid-19 зупинила весь світ. Коли уряди інших країн рятують свої економіки шляхом підтримки населення та бізнесу, планують поетапні виходи з карантину та прогнозують ймовірні сценарії для індустрій, український уряд ще тільки розробляє програми подолання кризи. При цьому сфера креативних індустрій та видовищних заходів знаходиться у забутті. Нас ніби не існує.” - йдеться у дописах на сторінках організаторів.

Організатори концертів та фестивалів обурені тим, що про їх галузь забули розробляючи план заходів по виходу з карантину. Доля багатьох фестивалів залишилась невідомою. Понад 250 000 осіб - артистів, акторів, музикантів, балетмейстерів, організаторів заходів, кінотеатрів, івент агенцій, технічного персоналу світла, звуку та сцени, декораторів, квиткових операторів. В цій галузі - сотні спеціалізацій та професій, без яких годі уявити сучасне культурне життя країни сьогодні.

Дана акція #стопкультурнийкарантин покликана привернути увагу уряду до існування культурної індустрії в Україні. Культурні діячі прагнуть розпочати діалог з представниками влади щодо можливого сценарію виходу з карантину.

Акція є всеукраїнською, крім Вінниці 12 травня о 22.00 в різних знакових локаціях українських міст увімкнуть спрямовані в небо промені світла.


Переглядів: 2788
Поширень: 0

Останні новини