Онлайн-марафон «EuroArt»: вінничан запрошують долучитись до нових маршрутів по мистецькій мапі Європі

Під час карантинних обмежень заходи у сфері культури відбуваються онлайн. Так, нещодавно розпочався онлайн-марафон «EuroArt»: щодня, з 10 по 16 травня, віннчинам будуть пропонувати новий маршрут по мистецькій мапі Європи. Проєкт проходить до Дня Європи. Під час марафону вінничани можуть побачити різноманітні пам’ятники книгам, читачам та літературним героям, що є у різних куточках Європи. Також дізнаються цікаву інформацію про Фридерика Шопена, характерні мелодії французьких шансоньє, про творчість засновника музики в стилі бароко - Антоніо Вівальді, історію джазу тощо.

Вінницька міська централізована бібліотечна система відкрила проєкт інформацією про скульптури, пам'ятники читача з книгою у різних країнах Європи. Як йдеться на сторінці Вінницької міської централізованої бібліотечної системи  у фейсбуці, у різних містах Європи існує величезна кількість скульптурних композицій, присвячених книгам, читачам, літературним героям. Всі вони оригінальні і незвичайні. Бажаючі можуть подивитись добірку унікальних скульптур на сторінці закладу. 

«Більшість видів, жанрів, стилів та напрямків мистецтва зародилися саме в Європі. А познайомлять нас з їх розмаїттям наші творчі і креативні працівники мистецьки закладів міста. Починаючи з 10 травня очікуйте на щоденні цікаві публікації в онлайн-марафоні «EuroArt». Тож вирушаймо в мистецьку онлайн-мандрівку Європою. Цей проект передбачає популяризацію різних видів мистецтва, що формувалися в Європі в різні епохи та ознайомлення з їх стилістичним розмаїттям», - каже директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.  

Сьогодні на фейсбук-сторінці Вінницької дитячої музичної школи №1 вінничанам розповіли про класика польської національної музики Фридерика Шопена, епоху романтизму, вальс. 

КЗ «Центр концертних та фестивальних програм» на фейсбук-сторінці  запланував сьогодні розповісти про грайливі і характерні мелодії французьких шансоньє. 

13 травня у онлайн-марафоні «EuroArt» – День барокко. Тож, завтра, Вінницька дитяча музична школа №2 запланувала розповідь про творчість засновника музики в стилі бароко - Антоніо Вівальді.

Також 13 травня з вінницькою архітектурою в стилі бароко познайомить Центр історії Вінниці.

14 травня про динамічну історію джазу, наповнену захоплюючими подіями, розповість Вінницька дитяча школа мистецтв (відділення образотворчого мистецтва) . 

У цей же день працівники музею М.М. Коцюбинського запрошують вінничан вирушити в «Європейські мандри» стежками Михайла Коцюбинського 

А 15 травня відбудеться онлайн-марафон «Танцюємо разом». Цього дня всі бажаючі зможуть познайомитись з танцями Європи разом з Міським палацом мистецтв

А Вінницька дитяча школа мистецтв «Вишенька» розповість про історію та сучасність класичного танцю

На 16 травня заплановано публікацію про європейське комедійне кіно від кінотеатру «Родина»

А про яскраві циркові арени Європи розповість Вінницький міський клуб




Переглядів: 2521
Поширень: 0

Останні новини