Вадима Кудіярова, фігуранта корупційного скандалу, випустили з СІЗО під заставу у 120 тисяч гривень. Лідера вінницької «Батьківщини молодої» підозрюють у вимаганні 100 тисяч доларів з Тетяни Антонець за допомогу у поновленні на посаді головного лікаря дитячої обласної лікарні.

Про своє звільнення активіст написав 4 липня на своїй сторінці у Фейсбук:

«Шановне товариство! Я на свободi! Грошову заставу в розмiрi 120 тисяч гривень, яку збирали моi друзi, внесено. Зiзнаюсь чесно - допомога прийшла звiдти, звiдки я ii очiкував найменше. Це значить, що я не один на «полi бою». Революцiя гiдностi навчила людей не миритись iз свавiллям високопосадовцiв, а рiшуче демонструвати свою громадянську позицiю. Тож дякую iм за це».

Своє затримання Кудіяров називає «чiткo спланованим та вiдрежисованим шоу», що, нібито, стало реакцією на його антикорупційну діяльність. Нагадаємо, лідер «Батьківщини молодої» називався представником «Антикорупційного комітету» при обласній раді. У самій Обласній раді від комітету нещодавно поспішили відхреститись.

За повідомленням міліції, затримали Вадима Кудіярова разом із посередником 25 червня за підозрою у намаганні отримати неправомірну вигоду. Про вимагання правоохоронців повідомила сама Тетяна Антонець. Через два дні суд постановив тримання під вартою Кудіярова на 60 діб із можливістю внесення застави у 120 тисяч гривень. Слідство триває.



Переглядів: 3914
Поширень: 0