​27 жовтня відбулась чергова сесія Вінницької міської ради. Серед схвалених депутатами рішень – виділення коштів на продовження термомодернізації будівлі дитячого садка №17 та на реконструкцію хірургічного відділення міської клінічної лікарні № 1. А також – на придбання у вінницькі школи інтерактивних дошок, мультимедійних проекторів та комп’ютерів. Крім того, сесія затвердила рішення про надання матеріальної допомоги на лікування доньки АТОвця Софійки Подковської та учениці молодших класів Даринки Мартинюк.

Загалом депутати розглянули 39 питань порядку денного. Зокрема, проголосували за виділення з міського бюджету 250 тисяч гривень на розвиток с. Агрономічного. «Ці кошти будуть направлені на реконструкцію дитячого садочку «Сонечко» у Агрономічному в рамках співпраці з навколишніми громадами», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці реконструюватимуть відділення МКЛ №1, продовжать утеплювати садочок №17 та закуплять освітнє мультимедійне обладнання

Також на сесії депутати прийняли рішення щодо змін до бюджету. Видатки будуть збільшені за рахунок як субвенції з державного та обласного бюджету, так і за рахунок доходів бюджету міста. «Дякую уряду та народним депутатам від Вінниччини за те, що ми отримали додатково з державного бюджету кошти на соціально-економічний розвиток нашого міста. З них 4 мільйони гривень – на придбання інтерактивних дошок, мультимедійних проекторів та комп’ютерів в загальноосвітні навчальні заклади. 2,7 мільйонів гривень – на реконструкцію будівлі дитячого садочка №17. 5 мільйонів гривень буде направлено на реконструкцію хірургічного відділення міської клінічної лікарні №1», – розповів міський голова Сергій Моргунов.

Нагадаємо, що раніше мультимедійне обладнання вже отримали школи Замостя та Старого міста. А тепер мультимедійні дошки будуть придбані для інших закладів: гуманітарної гімназії № 1, школи №№ 2, 3 , 4 , 7, 10, 14, 15, 16, 17 , 18, 21, 23, 25, 26, 33, 34, 35, 36, Вінницький технічний ліцей, спеціальну загальноосвітню школу I—II ступенів з дошкільним відділенням.

Серед рішень цієї сесії – виділення матеріальної допомоги на лікування доньки АТОвця. У однорічної Софійки Подковської складне захворювання: вроджена вада печінки. Аби врятувати життя дитині, згуртувалися товариші по АТО її батька, волонтери, громадськість. «Завдяки благодійнику, який перерахував 100 тис. євро, дівчинці зробили операцію у бельгійській клініці. Тепер їй потрібна реабілітація», – зазначив Сергій Моргунов. Міська рада виділила на реабілітацію Софійки Подковської 185 тисяч гривень.

Оскільки родина Подковських проживає у Вінниці, але прописана у Вінницькому районі, кошти буде перераховано Анатолію Слівінському (громадська спілка «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО»), який був одним з ініціаторів збору коштів для Софійки. Сума без податкових відрахувань складатиме 150 тис. грн.

Також депутати схвалили рішення щодо виділення матеріальної допомоги на лікування вінницькій школярці Дар’ї Мартинюк (247,905 гривень, без податкових відрахувань – 200 тисяч гривень). Дитині необхідне дороговартісне лікування в Туреччині. Дівчинку вже готують до операції.

Прийнято рішення й про оплату харчування, яке було організоване для школярів з Медвідки. ​

Оскільки школа у цьому селі зазнала пошкоджень через вибухи на військовому арсеналі під Калинівкою, вінницька школа №5 прийняла на навчання 22 дітей з Медвідки. Для хлопчиків та дівчаток організували харчування – сніданки та обіди за кошт міської ради. Міський голова подякував педагогічному колективу за те, що гарно прийняли дітей і створили для них комфортні умови. До рідної школи медвідські учні повернуться на навчання після канікул.

Також депутати прийняли рішення про встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні у Вінниці на однойменній площі​.



Переглядів: 3449
Поширень: 0