26-а сесія міської ради – передостання у цьому році. Тому багато питань порядку денного стосувались ходу виконання міських програм у різних сферах життєдіяльності міста. Досить детально депутати знайомились з усіма проектами рішень на засіданнях комісій. Серед них були такі, які є новими для міста. Наприклад, депутати проголосували за створення у Вінниці страхового фонду документації. Це рішення передбачає мікрофільмування проектної документації об’єктів та збереження її на мікроплівці протягом 100 років. У разі втрати або пошкодження паперового варіанту документації, інформація відновлюється з мікроплівки та набуває статус оригіналу. Реалізація цієї програми дасть можливість у випадку виникнення аварій чи надзвичайних ситуацій своєчасно забезпечити Вінницьку міську раду, підприємства, установи та організації міста документами страхового фонду. Це допоможе приймати якісні і оперативні рішення, проводити аварійно-рятувальні заходи, а також дозволить значно зменшити витрати на розробку нової проектної документації для проведення аварійно-відновлювальних та відбудовчих робіт.

Для покращення інвестиційного клімату та залучення інвестицій в розвиток промислового потенціалу міста депутати ухвалили рішення, яке передбачає впровадження алгоритму регулювання розміру оплати за користування земельними ділянками. Очікується, що нові умови зменшать фінансове навантаження на інвесторів під час проведення будівельних робіт або реконструкцію виробничих потужностей.

Позитивно вплине на фінансову ситуацію кількох комунальних підприємств іще одне рішення міської ради, яке звільняє їх від сплати земельного податку на 2013 рік (за виключенням земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що передані в оренду і використовуються для комерційних потреб). Це рішення зокрема поширюється на КП «Вінницьке ТТУ» та КП «Вінницяоблводоканал». В проекті рішення було передбачено і підприємство облспоживспілки «Госпрозрахункове об’єднання ринків м.Вінниця», яке зверталось по цю пільгу у зв’язку із наданням безкоштовних місць для людей, які торгують овочами та фруктами зі своїх ділянок. На одній із комісій депутати прийняли рішення звільнити це підприємство від сплати земельного податку лише на три місяці, а за цей час з’ясувати – чи платять люди за використання таких торговельних місць. Якщо ж на них свій товар дійсно реалізовують самі виробники і не сплачують за місце, то ця пільга продовжиться до кінця наступного року. На сесії депутати підтримали таку пропозицію.

Цього дня депутати прийняли досить важливе рішення, яке безпосередньо стосується мешканців восьми гуртожитків міста. Вони затвердили Програму передачі гуртожитків у комунальну власність територіальної громади м.Вінниці на 2012 – 2015, яка дозволить людям не лише приватизувати житло, а й за кошти міського та державного бюджету капітально відремонтувати гуртожитки, які увійшли до програми. Це рішення було прийнято відповідно до Закону України «Про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015». «Якщо з державного бюджету будуть регулярно надходити кошти на реалізацію цієї програми, то за три роки ми зможемо капітально відремонтувати вісім гуртожитків, - говорить секретар міської ради Сергій Моргунов. – Перший гуртожиток (по вул. Гонти,14) буде відремонтовано вже до кінця цього року. Там вже розпочато заміну інженерних мереж. Планується відремонтувати покрівлю, під’їзди та козирки, а також – замінити вікна в під’їзді».

В наступному році до комунальної власності відійдуть гуртожитки на вулицях

  • С. Ценського,14,
  • Г.Мороза,104
  • пров. Індустріальний,8.

У 2014 році під цю програму попадають гуртожитки

  • по вул. Конєва,6
  • Немирівському шосе,83.

В 2015 році – багатоповерхівки

  • по вул. В. Порика,43
  • пров. Залізничний,27.



Переглядів: 4338
Поширень: 0