За бюджетною програмою "Розвиток екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві" Міністерство охорони здоров\'я отримало близько 300 спеціальних автомобілів.

За словами прем\'єра Миколи Азарова, це 216 автомобілів для екстреної швидкої медичної допомоги класу "В" і 70 реанімаційних автомобілів класу "С".

- Дуже важливо, щоб швидкі без затримок надходили на місце призначення і починали працювати. Тут в буквальному сенсі час коштує врятованих життів, - сказав Микола Азаров.

Але промовчав про те, що у 2009 році уряд Юлії Тимошенко закупив тисячу подібних автомобілів для сільської медицини. Ті Opel Combo, як і 216 щойно придбаних урядом авто, теж відносились до класу "В".

Тим не менш, представники чинної влади і Генпрокуратура пізніше заявляли, що за технічними характеристиками придбані авто не підходять для медичних цілей.

В результаті проти екс-прем\'єра було порушено ще одну кримінальну справу за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу. Мовляв, Юлія Тимошенко перевищаила службові повноваження при закупівлі та ввезення на територію країни медичних автомобілів.



Переглядів: 3603
Поширень: 0