З сьогоднішнього дня у місті розпочинається запуск тепла у багатоповерхівки. Виконкомом міської ради вже прийнято відповідне рішення. Подачу тепла до дитячих садків, шкіл, лікарень та пологових будинків почали ще раніше – з середини минулого тижня.

Протягом трьох останніх днів середньодобова температура на території міста не сягала вище 70С. За прогнозами вінницьких синоптиків наступної ночі очікується стрімке похолодання, і температура повітря опуститься ще нижче.

Вранці 30 вересня на щотижневій апаратній нараді із керівниками департаментів та відділів міський голова Володимир Гройсман, заслухавши оперативну інформацію по стану готовності служб до запуску тепла і температурні показники, ініціював питання про початок подачі тепла до житлового фонду.

«Технічно усі підприємства, які за це відповідають, готові починати подачу тепла у квартирні будинки. Люди не повинні мерзнути, чекаючи календарного початку опалювального сезону. Тому прошу взяти під контроль питання запуску тепла в багатоповерхівках, і орієнтуватись не на ті терміни, які відведені згідно з законодавством, а на наші реальні можливості. Досвід доводить, що ми це можемо зробити раніше за відведені строки» - зауважив Володимир Гройсман.

Виконкомом міської ради вже ухвалено відповідне рішення – відсьогодні розпочати опалювальний сезон у висотних будинках з централізованим опаленням.

Згідно діючих нормативів пуск тепла у житловому фонді повинен відбутися протягом двох тижнів. Однак у Вінниці за останні роки вже стало традицією проводити ці роботи протягом 10 днів. Тепловики запевняють, що і в цьому році намагатимуться пришвидшити запуск тепла в усі багатоповерхівки.

Нагадаємо, подачу тепла у комунальні освітні та лікувально-профілактичні заклади міста було розпочато з 25 вересня. Більшість закладів охорони здоров’я та садочків, а також половина шкіл – вже з теплом. Сьогодні будуть підключені іще 15 шкіл та 3 лікувальні заклади.



Переглядів: 4929
Поширень: 0