Існує вислів: «подорож – це єдина річ, купуючи яку, стаєш багатшим». Справді, коли кудись їдеш, то хочеться по-максимуму дізнатися щось нове, щоб потім поділитися емоціями з рідними чи друзями у соцмережах. Саме тому ми вирішили започаткувати серію публікацій, в яких вінничани розповідатимуть про свої поїздки у різні країни світу.

Нещодавно ми поспілкувалися з журналісткою Мариною Слободяник, яка просто обожнює подорожувати. Вона зізнається, що краще відмовить собі в новій сукні чи кофтинці, але вкладе кошти у пізнання нових просторів світу. В грудні минулого року Марина вперше побувала в Азербайджані, де її неймовірно тепло прийняли. По приїзду вінничанка вирішила вести власний блог, адже зібралося безліч вражень та думок в голові, якими хотілося б поділитись з оточуючими.

Чому вирішили поїхати саме у Азербайджан?

- Я дуже люблю країни Сходу! Намагаюся використати будь-яку можливість, щоб відвідати нові міста, вивчити менталітет, поринути у відмінні традиції та культуру. Нам з подружкою випала нагода полетіти в Баку, а я давно мріяла потрапити у Азербайджан.

- Як готувалися до поїздки ?

- За декілька тижнів до вильоту я поцікавилася описом основних пам'яток і враженнями інших туристів. Також зателефонувала своєму другові з Баку, і попросила допомогти знайти нам з подругою квартиру на тиждень.

Вражаюча архітектура, смачна їжа та ввічливі чоловіки: вінничанка розповіла про подорож в Баку

Якими були перші враження?

- Я писала у своєму блозі, що дехто порівнює це місто з Дубаєм, але у мене перші асоціації були пов'язані були з Одесою. Також в Баку розкішний аеропорт, який створює по-домашньому затишну атмосферу. Що особливо вразило - це відношення місцевих чоловіків до жінок. Жінка має відчувати себе в комфорті та безпеці.

- Як Вам архітектурний образ Баку?

- Історична та нова архітектура гармонійно поєднуються! Ми побували на території Старого міста, де збереглися середньовічні будівлі. Також тут є місце, де знімали фільм «Діамантова рука». З новітньої архітектури вразила будівля Центру Гейдара Алієва, що створена за проектом жінки-архітектора Захи Хадід.

Вражаюча архітектура, смачна їжа та ввічливі чоловіки: вінничанка розповіла про подорож в Баку

Неймовірно красиві «Полум'яні вежі», які називають національним символом Азербайджану.

Що можете сказати про місцевих жителів?

- В Азербайджані дуже важливо, щоб чоловік вмів забезпечити свою сім'ю! Все ж, я познайомилася з жінками, які ведуть власний бізнес, займаються домашніми справами, а ще встигають доглядати за дітьми. Також однією з прерогатив жінки має бути вміння готувати!

- Ви, напевно, скуштували багато нових страв?

- О, так! У них дуже смачне м'ясо, вино і кутаби з зеленню, сиром, овочами або м'ясом. Також в Азербайджані дуже смачні солодощі - пахлава, шекербура, мутакі.

Хотіли б повернутися ще раз в Азербайджан?

- Звісно! Взимку не було можливості багато гуляти і побачити все заплановане, тому весною я планую повернутися і зробити відео-блог.



Переглядів: 4061
Поширень: 0