Узбережжя Чорного моря влітку це чудовий сонячний край. Море швидко прогрівається, сонячний день довгий, клімат м’який. Сезон купання триває з травня до глибокої осені. Більшість українців традиційно віддають перевагу літньому відпочинку на узбережжі Чорного моря. Наразі коли Росія, окупувала Крим курортні місця чорноморського узбережжя швидко адаптуються до зростаючої кількості туристів. Розглянемо найбільш популярні місця куди можна поїхати відпочити цим літом.

Лазурне
Підійде для студентів чи молодих людей що наразі не мають великих достатків. В Лазурному багато діючих пансіонатів з радянських часів, та і в приватному секторі для вас зажди знайдеться місце відпочинку. Пляжі відносно мілководні що підійде сім’ям з дітьми. В перервах між сонячними ваннами та купанням у морі можна гайнути на екскурсію до Асканії-Нова або попаритися в місцевому гарячому джерелі.

Рибаківка
Найстаріший курорт Миколаївщини - Рибаківка. Вважається відмінним місцем для сімейного та дитячого відпочинку. Причому досить гучні дискотеки цьому не перешкода. Останнім часом селище вподобали любителі віндсерфінгу - місцева акваторія відмінно підходить для початківців. Вздовж моря поблизу Рибаківки тягнеться лісок в якому побудовано безліч санаторіїв та курортів на будь-який смак і гаманець.

Очаків
Місцеві пляжі Очакова заховані під крутими схилами але в бік Рибаківки берег знижується. В наявності десятки турбаз та невеличкі котеджі. Є великий багатоповерховий пансіонат радянського типу в самому Очакові. Море тепле, пляжі піщані. Урізноманітнити відпочинок в Очакові можна поїздкою до острова Березань або ж відвідати розкопки античного міста Ольвії.

Коблево
Один з найкращих курортів Миколаївської області. Зручно добиратися. Пляжі Коблево - це суміш піску і ракушок. У хвойній лісосмузі розміщенні турбази та пансіонати. На жаль існують і деякі мінуси - брудне море та шум промислових підприємств та будівництв. У Коблево відпочинок відносно недорогий, а сама індустрія розвинута досить добре.

Залізний Порт
Популярне місце відпочинку. Пляж виходить у відкрите море і його структура та якість чи не найкраща на Чорноморському узбережжі. Вздовж пляжу тягнеться бетонна набережна з атракціонами та кафе.

Скадовськ
Один з найзатишніших варіантів для відпочинку на Чорному морі. Великий вибір житла на різний смак та рівень достатку. У місті маса розваг для відпочиваючих. Мінусом є наявність коси Джарилгач що відгороджує місто від моря. Через це на місцевих пляжах повно водоростей.

Курортне
Якщо ви прагнете поєднати активний відпочинок в Одесі із затишним та спокійним проживанням варто звернути увагу на селище Курортне. Тут надзвичайно чисте і ласкаве море, тиша і спокій. Курортне славиться унікальними лікувальними грязями, які містяться в лимані, своєрідним мікрокліматом, бессарабськими винами і фруктами. Чистий м\'який пісок узбережжя в Курортному, завдяки наявності в ньому цілого ряду хімічних елементів, використовується для прийому природних ванн.


Переглядів: 2239
Поширень: 0