Вінницька міська влада забрала у дітей ігровий майданчик.

ВІДЕО: http://youtu.be/bK20e0zhPNM


        Вінничани борються за дитячий майданчик в районі Старого Міста на перехресті вулиць Ушакова, Нагірної і Смирнова.
 У 2008 році міська рада передала велику частину цієї території в приватне володіння, залишивши дітям півтори сотки.

        Мешканці Старого Міста неодноразово зверталися до міськради, щоб забрати дитячий майданчик з приватного володіння. Їм обіцяли вирішити проблему. В результаті - дітям залишили трохи більше землі, шість з половиною соток. А решта території як і раніше знаходиться в приватному володінні.

 Приватизувати не можна, але можна ...


- Я вважаю, що тут махінація, - каже вінничанка Юлія Надія.
- На мапі, яку ми взяли в Архітектурному управлінні, написано, що тут знаходиться дитячий майданчик. Її не можна було нікому віддавати під будівництво. У мене багатодітна сім\'я. Тут грають половина дітей нашого мікрорайону. Навіть із садка сюди водять дітей.

- Це колись була земля мого діда, а після війни її віддали якомусь полковнику, - каже Микола Корж. - Найцікавіше, що я колись писав заяву в міськвиконком, щоб мені дали частину цієї території. Але мені відповіли, що це дитячий майданчик, і її не можна віддавати з муніципальної власності.

Але в 2008 році її раптом віддали якоїсь громадянці Подоляк. А вона її потім продала.

Впевненість жителів Старого Міста у своїй правоті підігрівав мер Володимир Гройсман.
Він обіцяв, що розбереться.

- Я ще під час виборчої кампанії це питання піднімав на зустрічах з мешканцями Старого Міста,
 - говорив Володимир Гройсман місцевим жителям у грудні минулого року.
 - Одразу після мого переобрання на пост міського голови, я доручив закріпити за даними земельною ділянкою статусу території благоустрою, не підлягає приватизації.

       Але в серпні цього року міськрада вирішила, що дітям залишається 6,5 сотки, які зобов\'язаний упорядкувати господар решті території. Це вже зрушення. Адже в рішенні від першого лютого нинішнього року фігурувала площа 150 квадратних метрів, то пак, півтори сотки.

«Загнали» до газораспределителей

- У Старому Місті вже майже не залишилося місця для дітей, - говорить Микола Корж.
- На Калініна і біля одинадцятого школи вже немає майданчиків. Але ж на них виріс не один вінницький спортсмен. Якщо цей майданчик заберуть, то взагалі ніде буде грати. Тим більше що за документами шість з половиною соток, я міряв, немає там цієї площі.
 - Справа в тому, що тут у нас є гойдалки для маленьких дітей і невеликий стадіон для старших, - говорить Юлія Надія.
 - Приватизована територія стадіончика. Виходить, що підлітки, замість гри в футбол, будуть тепер шукати інші вуличні розваги. А та територія, що залишається маленьким діткам - вона ж знаходиться біля газорозподільної станції.

       Я не розумію, як можна було туди заганяти дітей. Адже коли ми ставили тут огорожі з автомобільних шин, нам сказали відступити п\'ять метрів. А тепер, значить, вже не треба нікуди відступати. На цю дитячу площадку ходить половина дітей із Старого Міста, ми її просто так не віддамо, - каже вінничанка Юлія Надія (31)

Коментар експерта Олександр Сарафанюк (34), юрист:

- Вся земля належить територіальній громаді міста. Чи не міській раді, не міськвиконкому, а саме людям. У цій ситуації вінничани мають рацію, і повинні боротися. Але їм не варто писати ніякі скарги в міськвиконком або ще кудись. Треба подавати позов до адміністративного суду. Будь-яке рішення міської ради можна оспорювати. Я не вірю, що ці рішення прийняті законно. У цих людей є викіпіровка (витримка - прим авт.). З Генерального плану міста. Там написано, що спірна територія - це дитячий майданчик. Значить, має бути дитячий майданчик і нічого більше. Її ніяк не могли приватизувати чи передавати у власність.

Джерело: газета "20 хвилин"http://20minut.ua/vn/news/10214368.html
Автор: Сергій ТКАЧ


         ГО «Молодіжна організація «СЛАВІС-ВІННИЦЯ» разом з громадою Староміського району на теперішній час проводить молодіжно-громадську кампанію по реконструкції спортивно-дитячого майданчика розташованого в районі вулиць Ушакова - Нагірна - Ю.Смірнова, який включений до зони благоустрою з назвою «Коржів сад».

На фото: позначками 1-2-3 відмічен спортивно-дитячий майданчик. На сьогодні 2-3 - приватна власність!


Переглядів: 388
Поширень: 0